Planeta

Kalifornija: Policija ubila tinejdžerku koju je oteo otac

Potresni snimak koji je objavljen u ponedjeljak pokazuje kako Savanah Graziano polako prilazi policajcima duž autoputa 15 u Hesperiji, Kalifornija, dan nakon što je svjedočila da je njen otac Anthony Graziano (45) ubio njenu majku Tracy Martinez, javio je Guardian.

Nekoliko trenutaka kasnije, izbija pucnjava i Savanah je oborena u unakrsnoj vatri, pokazuje policijski video snimak napravljen iz helikoptera.

„Prestani da pucaš! On je u autu! Stani! Ona je OK! On je u autu! Stani!”, čuje se jedan policajac kako viče.Snimak je objavljen nakon što su novinari to zatražili u skladu sa Zakonom o javnim evidencijama Kalifornije.

Policajci iz okruga San Bernadino viđeni su kako zaustavljaju Grazianovo vozilo neposredno prije nego što je ispalio metke na njih iz poluautomatskog oružja, rekli su zvaničnici. Policija je pratila njegovo vozilo skoro 150 kilometara dok Graziano nije pokušao da ga popne na nasip.

Tinejdžerka se može vidjeti kako izlazi iz vozila, dok policajac kaže preko radija: „Djevojka je napolju, djevojka je napolju. Ona je na strani suvozača.” Policajci nisu nosili kamere na uniformama u vrijeme incidenta, ali su objavljeni audio snimci jednog policajca dok je Savannah izlazila iz automobila.

“Putniče, izlazi! Dođi ovamo! Dođi do mene! Dođi, dođi, dođi… hodaj, hodaj, hodaj”, kaže on. Nekoliko trenutaka kasnije, ubili su je policajci.

Istražitelji su ranije vjerovali da je tinejdžerka bila negdje drugdje u vrijeme ubistva svoje majke i da ju je kasnije oteo njen otac.Savanahin otac je više puta upucao njenu majku i ubio je. Prije smrti, djevojka je uspjela oca da identifikuje kao napadača na njenu majku.Kada je Tracy ubijena, istražitelji su izdali AMBER Alert za tinejdžerku i brzo reagovali kada je jedan civil primijetio oca i kćerku.

Šerif okruga San Bernardino Shannon D. Dicus je ranije rekao da je izgledalo kao da je tinejdžerka nosila „taktičku opremu“ kada je izašla iz vozila.Međutim, snimci iz vazduha to ne potvrđuju.

Send this to a friend