Planeta Njujork Tajms

Kanađanka poslala Trampu pismo sa otrovom

Pismo upućeno na adesu Bijele kuće sadržalo je otrov ricin, čije prisustvo su potvrdili testovi Federalnog istražnog biroa FBI, a istražitelji vjeruju da je upućeno je iz Kanade, javljaju zapadni mediji pozivajući se na američke zvaničnike i izvore u FBI.

<<<Trampu poslat paket sa otrovnim ricinom<<<

Tajna služba i FBI istražuju odakle je pošiljka stigla i da li su i druge pošiljke poslate kroz američki poštanski sistem, a CNN javlja, pozivajući se na izvor iz FBI, da “u ovom trenutku ne postoji prijetnja po javnu bezbjednost”.

Jedan neimenovani zvaničnik rekao je Njujork Tajmsu kako istražitelji vjeruju da je pošiljka poslata iz Kanade, dok izvještaji potvrđuju da je FBI registrovao prisutvo ricina, prenosi BBC.

Američke vlasti presrele su u subotu pošiljku upućenu Bijeloj kući sa smrtonosnom supstancom ricin, izgleda da je pismo upućeno predsjedniku Donaldu Trampu poslato iz Kanade, a zvaničnici su identifikovali ženu kao osumnjičenu, navodi se u izvještaju Njujork Tajmsa, za sada bez podrobnijih izvještaja i detalja o identitetu pošiljaoca.

Slične pošiljke upućene su agencijama za sprovođenje zakona u Teksasu, uključujući jednu pritvorsku ustanovu i šerifovu kancelariju, javljaju američki mediji.

Send this to a friend