Planeta

Kapetan Kirk letio do svemira i nazad: Blu Oridžin uspješno sletio na zemlju

Letjelica kompanije Blu Oridžin, čiji je vlasnik milijarder Džef Bezos, izvršila je uspješan let u svemir sa četvoročlanom civilnom posadom. Glavna zvijezda ovog poduhvata je glumac Vilijam Šatner (90), koji je tumačio ulogu kapetana Kirka u seriji “Zvjezdane staze”.

Kapsula sa četiri člana posade sletela je na zemlju.

Šatner je današnjim letom postao najstarija osoba koja je ikada odletjela u svemir. Polijetanje je bilo zakazano za devet sati ujutru po lokalnom vremenu. Prvobitna namjera bila je da letjelica Blu Oridžina poleti u svemir juče, ali vremenski uslovi to nisu dozvolili.

Šatneru će se, na putovanju koje bi trebalo da traje oko deset minuta, pridružiti bivši inženjer NASA Kris Bošuizen, suosnivač platforme „Medidejta solušens“ za klinička istraživanja Glen de Vries i potpredsjednica i inženjer „Blu Oridžina“ Odri Pauers.

Četiri člana posade su juče prošla obuku, a tim cjelokupne misije završio je procjenu spremnosti, kako bi se osiguralo da su „svi sistemi pokrenuti“.

Kompanija Blu Oridžin imala je prilično uspješan debitantski let 20. jula ove godina, kada su Džef Bezos i još tri osobe letjele do ivice svemira.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
VanPametiSembegarDragoNarcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VanPameti
Gost
VanPameti

Malo smo zagadjeni nego he vi još više zagadite ! Malo malo pa neka spdnja od bogatih !!!.

Sembegar
Gost
Sembegar

Pa šta!… ja sam letio do Danilovgrada i nazad golfom 2 i uspješno sletio kod Ekonomskog fakulteta.

Drago
Gost
Drago

Svaka cast!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Samo mi je žao što sa njime nije bio “Spok”,na žalost nije više među živima.

Send this to a friend