Planeta

Ko je čovjek s rogovima, najupečatljivija figura nasilnog upada Trampovih pristalica u Kongres

Upad u Kapitol

Lik s bizonovim rogovima na glavi pravio je u srijedu selfije po Kapitolu i marširao kroz prostore Kongresa s megafonom.

<<<Kako je policija pustila demonstrante da prođu do Kapitola<<<

Riječ je o slabo poznatom i ne baš uspješnom pjevaču i glumcu iz Arizone. Znan još i kao Q Šaman, Jake Agnelli lider je tog konspiracijskog pokreta kojeg je FBI stavio na popis potencijalno opasnih organizacija, ali Donald Tramp rado i često dijeli njihove objave, pune nevjerovatnih teorija zavjere. Go do pojasa, lica obojenog u crveno, bijelo i plavo, s vikinškim rogovima, Angeli je u proteklih godinu dana postao upečatljiva figura ovog pokreta nastalog na teorijama urote, prenio je The Arizona Republic.

<<<Kongres potvrdio: Džo Bajden je pobjednik američkih predsjedničkih izbora<<<

Lik s bizonovim rogovima na glavi pravio je u srijedu selfije po Kapitolu i marširao kroz prostore Kongresa s megafonom. QAnon je, kako piše Faktograf, izvedenica od Q Anonymous, dakle u doslovnom prijevodu anonimni Q. Facebook i druge društvene mreže zabranjuju hiljade njihovih stranica sa sumanutim izmišljotinama, ali Tramp ih podržava i njihovi kandidati pobjeđuju na izbornim listama.

<<<Šok scene iz SAD-a: Četvoro mrtvih; Buš: Kao u banana republici<<<

Sljedbenici QAnona odigrali su značajnu ulogu u protestima “Zaustavite krađu” u posljednja dva mjeseca od pobjede Džo Bajdena na američkim predsjedničkim izborima. U srijedu su mnogi QAnonovci slavili opsadu Kapitola kao “prvi korak” u nekoj vrsti građanskog rata, prenosi Business Insider.

“Q Shaman” jedan je od brojnih likova u živopisnom svijetu QAnona čija djela inspirišu i utiču na druge, pa slabo poznati glumac iz Arizone unutar pokreta uživa znatnu popularnost. U srijedu popodne on je uzeo mikrofon izvan zgrade Kapitola i pozvao ljude da se raziđu, prenio je New York Times.

Dio mladosti proveo je pokušavajući se probiti kao glumac, a potom i pjevač, ali u tome nije bio uspješan.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
Neko1966CCCCCCVelimirKing HenryMilan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neko1966
Gost
Neko1966

Ih, sta ih mi imamo ovako blesavih…jedino jos ne nose kostime

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Vojvoda od Zagoriča…. i rogovi su mu prirodni!!

Velimir
Gost
Velimir

Lici mi na Dritana?!?

King Henry
Gost
King Henry

Piose 20 januara vidjece dje ce biti gospodin .

Milan
Gost
Milan

Da nije Medojevic? 😂😂😂

NK grad
Gost
NK grad

Znam ja, znam ja: Medojevic.

Send this to a friend