Planeta Visoko rangirana u zemlji

Mlađa sestra Kim Džong Una sve moćnija u Sjevernoj Koreji

Mlađa sestra sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong dobija sve veću moć u zemlji, tvrdi južnokorejska obavještajna agencija.

Kim Jo Džong trenutno obavlja posao direktora sjevernokorejskog Sekretarijata za propagandu i agitaciju, a mogla bi da postane moćna gotovo kao neki visoki pomoćnici Kim Džong Una, prenosi američki portal UPI.

Kako se navodi, ona se držala po strani nakon što drugi samit SAD i Sjeverne Koreje održan u februaru nije dao željene rezultate, a sve više prisutnija u javnosti postala je nakon iznenadnog susreta Kima i američkog predsjednika Donalda Trampa u Demilitarizovanoj zoni između dvije Koreje.

Portal navodi da bi ona mogla da uđe u 10 najmoćnijih ljudi u toj zemlji, o čemu govori podatak da je prije dva dana, na obilježavanju 25 godišnjice smrti osnivača Kim Il Sunga bila među 10 funkcionera kojima je Kim bio okružen.

Kim Jo Džong je sjedjela četiri mjesta od brata, a prema tvrdnjama južnokorejskih obavještajaca, njena moć raste.

“Sudeći po fotografijama ona ima rang kao predsjednik Narodne Skupštine Čoe Rjong Hae i potpredsjednik vladajuće Korejske narodne partije Ru Su Jong“, rekao je predsjednik južnokorejskog skupštinskog obavještajnog Odbora Li Hje Hun koji informacije dobija od obavještajnih službi.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Tramp
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tramp
Gost
Tramp

Korejski Djukanovici ili ti Djukanovici Made in Korea

Send this to a friend