Planeta

Mladić iz Srbije među žrtvama masovnog ubice u Koloradu

Srbin Neven Stanšić (23) jedna je od žrtava masovnog ubice u Koloradu, prenijeli su američki mediji. Policija je noćas identifikovala napadača, kao i njegovih deset žrtava, među kojima je i Stanišić, piše “Nova.rs”.

Kako su za “Blic” potvrdili u srpskoj pravoslavnoj crkvi Jovan Krstitelj u Lejkvudu, jedna od žrtava je i njihov parohijan Neven Stanišić. On je, po njihovim riječima, krenuo na posao kada je došlo do pucanjave.

Ostale žrtve su identifikovane kao: Deni Strong (20); Riki Olds (25); Tralona Bartkovijak (49 godina); Suzan Fontana (59); Teri Lejker (51); Кevin Mahonej (61); Lin Mareji (62) i Džodi Voters (65).

Policija u Bulderu, u saveznoj američkoj državi Kolorado, identifikovala je 21-godišnjaka za kojeg se sumnja da je izveo oružani napad u supermarketu, prenosi Anadolija.

Šefica policije Maris Herold potvrdila je da će Ahmad Alisa iz obližnje Arvade biti pušten iz bolnice kasnije u utorak i prebačen u lokalni zatvor.

Herold je kazala da je Alisa upucan u sukobu s policijom na mjestu događaja i prebačen u bolnicu. Sada je u stabilnom stanju.

FBI je uključen u istragu, a Majkl Šnajder, nadležni agent, rekao je da trenutno pomažu policiji u prikupljanju dokaza i obradi mjesta zločina.

Policajac Erik Teli (51) jedan je od 10 ubijenih ljudi. Bio je prvi policajac koji se odazvao pozivu zbog pucnjave u prodavnici.

Policija još nije utvrdila motiv pucnjave.

Pucnjava se dogodila nekoliko kilometara od kampusa Univerziteta Kolorado, u prehrambenoj prodavnici u kojoj su ljudi kupovali namirnice, ali i primali vakcine protiv koronavirusa.

Naoružana osoba otvorila je vatru u supermarketu King Soopers, a potom i na obližnjem parkingu u mjestu Bulder. Zgrada supermarketa bila je opkoljena jakim policijskim snagama, a nakon izvjesnog vremena napadač je uhapšen.

 

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Sloboda
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sloboda
Gost
Sloboda

Zalost i tuga za sve poginule… A sad ce optuziti i Ameriku i da su srbi i tamo ugrozeni…

Send this to a friend