Planeta

Na ove stvari najbogatijem čovjeku ikada nije žao da troši novac

960-jeff-bezos-really-wants-amazoncom-to-snag-an-oscar.jpg

Vlasnik Amazona, Džef Bezos, postao je najbogatiji čovjek ikada, i njegovo bogatstvo se procjenjuje na 105 milijardi dolara. No, iako ima toliko novca, svjetski mediji prenose da je škrtica.

Evo na šta sve ovaj milijarder troši svoje bogatstvo bez žaljenja.

Privatni avion

Prije dvije godine vlasnik “Amazona” častio se privatnim avionom “Gulfstream G650ER”, vrijednim 48 miliona dolara, kojim putuje na luksuzna ostrva poput Galapagosa.

Stara “honda”

Iako ima privatni avion, za svakodnevnu vožnju najbogatiji čovjek na svijetu koristi staru “hondu” iz 1996. godine.

Luksuzna putovanja

Dio svog bogatstva, bračni par Bezos koristi i za putovanja. Za ljetovanja uglavnom biraju luksuzna ostrva, ali poznato je da vole da putuju po Evropi, najčešće na produžene vikende. Posljednja destinacija na kojoj su bili je Rim.

Vila u kojoj živi vrijedna 18 miliona dolara 

Par živi u vili vrijednoj 18 miliona dolara u Vašingtonu, gdje im je prvi komšija čovjek kojeg je upravo Bezos skinuo sa trona najbogatijih – Bil Gejts. Pored ovog imanja, par ima još nekoliko vila širom SAD.

>>>Gejts više nije najbogatiji na svijetu, evo ko je zauzeo njegovo mjesto<<<

Jedna od njih je i vila sa bazenom i četiri spavaće sobe na Beverli Hilsu za koji je Bezos izdvojio 9,5 miliona dolara. Na imanju se nalazi i teniski teren i garaža za šest automobila.

Muzej tekstila

Bezos je početkom 2017 godine tajno kupio zgradu čuvenog Muzeja tekstila u Vašingtonu, što ga je koštalo 14 miliona dolara.

U ovom kraju komšije će mu biti porodica Obama i Ivanka i Džared Kušner.

https://twitter.com/Anna_Giaritelli/status/906701372267122688

Blu oridžin

Bezos se 2000. godine uključio u svemirsku trku osnivanjem firme “Blu oridžin”.

Prije dvije godine su krenula testiranja njegovih višestruko upotrjebljivih raketa za suborbitalne letove, a uspjesi su Bezosa naveli da optimistično najavi kako će se u njegovoj ponudi već 2018. godine naći i jeftini privatni svemirski letovi.

Da bi finansirao ova istraživanja, Bezos svake godine proda akcije “Amazona” u vrijednosti od milion dolara.

33 miliona dolara donirao za “sanjare”

Podsjetimo, iako mediji pišu o Bezosu kao škrtici, on i njegova supruga Mekinzi donirali su 33 miliona dolara nacionalnoj fondaciji za stipendiranje ilegalnih imigranata koji su kao djeca došli u SAD i koji su, prema programu DACA, zaštićeni od deportacije. To je najveća donacija u istoriji organizacije.

 Oko 1.000 diplomiranih učenika srednjih škola širom zemlje dobiće po 33.000 dolara pomoći tokom četvorogodišnjeg školovanja.

Oni će moći da pohađaju jedan od 76 koledža i univerziteta u 15 saveznih država koje su partneri fondacije za stipendiranje, prenio je juče CNN.

Ž.N.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend