Planeta

Najopasniji zločinac u istoriji Amerike: Zbog neprežaljene ljubavi je silovao i ubio preko 30 žena

Ted Bandi, ubica i silovatelj

Ted Bandi, ubica i silovatelj, bio je najopasniji zločinac u istoriji SAD, smatraju kriminolozi.

On je definicija iskonskog zla, ocjenjuju policajci i psiholozi.

Bandi je priznao da je silovao i ubio 30 žena i djevojaka tokom sedamdesetih godina prošlog vijeka, ali policija vjeruje da je njegovih žrtava bilo “bar 50”.

Bandi je uhapšen slučajno u kontroli saobraćaja, jer je njegov automobil “buba” bio sumnjiv policajcima.

Nakon hapšenja, čak dva puta je uspio da pobjegne, a tokom drugog bijega u samo jednoj noći napao je pet djevojaka, pri čemu je tri ubio i brutalno silovao.

Stručnjaci koji su proučavali Bandijev zločinački put opisali su ga kao vještog i inteligentnog manipulatora koji je svoje žrtve šarmirao.

Ženama je bio privlačan, a predstavljao se i kao policajac.

Bandi je imao svoj tip žrtve-mršave bjelkinje duge plave kose. Smatra se da je njegov ubilački pohod počeo nakon što ga je jedna takva djevojka, u koju je bio ludo zaljubljen, ostavila.

Prvo ubistvo počinio je krajem 1973. godine, kada je u automobil primio jednu auto-stoperku. Silovao je, zadavio i ubio prerezavši joj grkljan.

Sve žrtve ubijao je na sličan način-prerezao bi im grkljan, ubio ih tupim predmetom ili udavio.

Policiji je trebalo neko vrijeme da poveže sve učestalije nestanke mladih djevojaka. Kada su se počela pojavljivati tijela, jedan policijski šerif, čija je kćerka bila Bandijeva žrtva, počeo je da istražuje nestanke i drugih mladih djevojka.

Tada je policija shvatila da su sve nestale djevojke slične, a kasnije će se ispostaviti da su izgledale kao Bandijeva neprežaljena prva ljubav, navode američki mediji.

1 Komentar na "Najopasniji zločinac u istoriji Amerike: Zbog neprežaljene ljubavi je silovao i ubio preko 30 žena"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend