Planeta

Napadač iz Ohaja za minut ubio svoju sestru i još osmoro ljudi

Foto: Twitter

Naoružani napadač koji je otvorio rano jutros vatru u centru Dejtona u Ohaju ubivši devetoro ljudi i ranivši još najmanje 26, ubio je i svoju sestru.

<<<Još jedna pucnjava u SAD: Ubijeno 10 osoba<<<

“Policajci koji su bili u rutinskoj patroli u blizini mjesta događaja su intervenisali i usmrtili napadača”, rekao je pomoćnik šefa policije Met Karper.

Incident je počeo u jeadn sat ujutru po lokalnom vremenu, u istorijskom centru grada u kom se nalaze noćni klubovi, restorani, galerije i prodavnice. Ukupno je desetoro mrtvih, uključujući napadača. Povrijeđeno je još 26 i oni su hospitalizovani.

CBS News javlja da su izvori iz policije predočili da je ubica 24-godišnji Konor Bets. Policija je pretražila njegovu kuću, ali zasad nije objavila da li je pronašla ikakve dokaze o planiranju pucnjave. Napadač je nosio neprobojni prsluk i bio je naoružan snažnom automatskom puškom s više šaržera.

U istrazi učestvuje i FBI.

“Policajci koji su bili u patroli čuli su pucnje i samo minut od početka krvavog pira su stigli na mjesto zločina i ubili napadača”, otkrila je na konferenciji za medije Nan Vajli, gradonačelnica Dejtona, pa dodala: “Iako je ovo užasno tužan dan za naš grad, oduševljena sam brzim odgovorom policije. Doslovno su spasili stotine života”.

Policija je objavila imena svih devet žrtava pokolja, a među ubijenima je napadačeva sestra Megan Bets.

<<<Pucnjava i u Čikagu, sedmoro ranjenih<<<

Samo sat nakon napada u Ohaju dogodila se i pucnjava u Čikagu, u kojoj je ranjeno sedam osoba.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Ludi Amerikanci

Send this to a friend