Planeta

Nastavnik Kim Džong Una: Volio je NBA, njemačke narodne pjesme i matematiku

Nastavnik Kim Džong Una iz vremena kada je studirao u Švajcarskoj otkrio je neke neobične detalje o tinejdžerskim danima čovjeka od kojeg danas strepi svijet.

Vođa Sjeverne Koreje volio je njemačke narodne pjesme i NBA košarku, između ostalog.

Kim Džong Un dio života proveo je u Bernu gdje je išao u državnu školu Liebefeld-Steinhoelzli. Kako svjedoči njegov tadašnji nastavnik, mladi Kim je u Švajcarsku došao zvanično kao sin diplomate ambasade Sjeverne Koreje.

Školu je pohađao od avgusta 1998. do ljeta 2000. godine kao Pak-un, mada niko ne može da kaže sa sigurnošću da je zaista napustio 2000. godine Švajacarsku.

Neki izvještaji kažu da se možda kući vratio 2002. godine, a sumnju da je ostao duže budi i činjenica da je njegova sestra Kim Jo-jong živjela u Bernu do 2007. godine.

Drugovi iz odjeljenja sjećaju ga se kao dječaka koji je bio opsednut košarkom, posebno klubom Čikako Buls i najvećom zvijezdom “Bulsa” Majkom Džordanom.

Pored košarke velika strast Kima tih dana bilo je i pjevanje, a njegov nastavnik svjedoči da je posebno volio njemačke narodne pjesme. Kim je navodno bio odličan i u matematici.

Sjevernokorejska televizija kao i ostali državni mediji gotovo nikada ne objavljuju informacije koje se odnose na privatni život njihovog vođe.

O odrastanju Kim Džong Una takođe se ništa nije znalo, a sadašnji vođa Sjeverne Koreje prvi se put u javnosti pojavio u septembru 2010. godine.

Takođe, nije poznat ni datum rođenja Kim Džong Una kao ni godina kada je došao na svijet. Pretpostavlja se da je rođen  1983. ili 1984. godine.

Send this to a friend