Planeta

Nesreća u Indiji: Avion se prepolovio prilikom slijetanja, ima mrtvih

Avion Er Indije sa 191 putnikom skliznuo je sa piste i prepolovio se prilikom slijetanja, prenio je BBC, pozivajući se lokalne medije. Broj poginulih u nesreći koja se dogodila u gradu Kožikode u indijskoj državi Kerala porastao je na 16, a među stradalima su oba pilota. Povrijeđeno je 123 ljudi, a evakuacija aviona je završena.

Prema preliminarnim podacima, pilotska kabina i prednji dio aviona su skroz uništeni.

“Air India Express let br. 1344 iz Dubaija prema Kalikutu skliznuo je s piste u Kožikodu u 19:41 sati po lokalnom vremenu. Nije prijavljen požar u vrijeme slijetanja. U avionu su bila 174 putnika, 10 beba, dva pilota i pet članova posade. Prema prvim izvještajima u toku su operacije spasavanja i putnici se prebacuju u bolnicu kako bi im se pružila zdravstvena njega”, saopštilo je ranije indijsko ministarstvo u izjavi.

Zvaničnici su saopštili da su se u avionu nalazili državljani Indije koji su se organizovanim letom vraćali iz Persijskog zaliva, prenijela je Srna.

 

Incident se dogodio na aerodromu Kožikode u Kerali na jugozapadu Indije.

Prema prvim fotografijama i snimcima sa mjesta nesreće, vidi se da je avion prepolovljen, a da su djelovi razbacani po obližnjim livadama.

Indija tajms spominje da vjerovatno ima žrtava. Inače, let je bio iz Dubaija, a do nesreće je došlo u trenutku kada je u tom dijelu Indije padala jaka kiša.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
THUNDER BLUEVale
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vale
Gost
Vale

Što je ova muka po svijetu.

THUNDER BLUE
Gost
THUNDER BLUE

Magnetno polje

Send this to a friend