Planeta zovu ga Profesor, karakterišu ga okrutnost i krvoločnost

Novi lider ISIL-a zaprijetio: Ne raduj se, Ameriko, čeka te pakao

Ne raduj se, Ameriko, zbog mene ćeš zaboraviti užas koji si posmatrala, a Bagdadijeva postignuća bit će ti slatka… Čeka te pakao! – poručio je novi lider ISIL-a Abu Ibrahim el-Hašimi el-Kurejši u sedmominutnom obraćanju svojim pristalicama i borcima putem aplikacije Telegram.

“Ameriko, zar ne shvataš da je ISIL sada na pragu Evrope i zapadne Afrike te Azije? Ona je proširena od istoka do zapada. Naša će te ruka stići”,  zaprijetio je El-Kurejši, nasljednik Bagdadija, nedavno ubijenog čelnika ISIL-a.

O novom vođi ISIL-a malo se toga zna. Oni koji ga znaju opisuju ga kao učenjaka, poznatog ratnika i “ratnog emira” koji se borio protiv američkih snaga i zna “njihove ratove”.

Čelnici ISIL-a često koriste pseudonime koji upućuju na njihovu plemensku pripadnost i porijeklo, a ta se imena često mijenjaju.

Zbog sigurnosti novog kalifa, koji se po svemu sudeći nalazi na području provincije Idlib, njegov identitet sigurno neće biti objavljen u javnosti, neće objaviti videosnimak, već samo zvučni.

Iako ISIL za sada ne želi objaviti identitet, CIA i zapadne obavještajne službe uvjerene su da je novi lider ISIL-a Abu Ibrahim el-Hašimi el-Kurejši zapravo Abdulah Kardaš, bivši Bagdadijev čuvar s nadimkom Profesor, irački Turkmen, bivši oficir u vojsci Sadama Huseina, koji je sreo Bagdadija u američkom zatvoru u Iraku nakon američke invazije.

Novog vođu ISIL-a, iz okruga Tal Afar zapadno od Mosula na sjeveru Iraka, karakterišu “okrutnost, autoritarnost, militantnost i krvoločnost”.

U međuvremenu, osoba koja je izdala Abu Bekra el-Bagdadija dobiće 25 miliona dolara kao nagradu za vrijedne informacije.

Radi se o pripadniku terorističke organizacije ISIL-a koji je to učinio zbog osvete jer je ubio njegovu porodicu. Zbog njegove sigurnosti nije objavljen identitet, već samo da se radi o 48-godišnjem Iračaninu. Prema podacima iz Pentagona, u Iraku i Siriji i dalje se nalazi između 14 i 18 hiljada ISIL-ovih boraca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Абу Ибрахиме срећно!

Grmozur
Gost
Grmozur

Koliko se śećam i tvoj prethodnik je prijetio

Neubjedljivo
Gost
Neubjedljivo

Ili prijetiš ili uradiš.

Send this to a friend