Planeta

Novi snimak: Trenutak kada je raketa poletjela ka avionu i oborila ga

Navodni snimak trenutka kada je iranska raketa poletjela ka ukrajinskom avionu koji je oboren 8. januara sa 176 putnika, pojavio se na Twitteru.

Pomenuti snimak objavio je novinar Gaj Elster, ali zvaničnih potvrda da je riječ o autentičnom snimku još uvijek nema.

Snimak je prenio i Gardijan navodeći da je riječ o trenutku kada je projektil iranske Revolucinarne garde lansiran, piše Blic.

Istovremeno, američka televizija Si-En-En objavila je drugi snimak za koji tvrdi da prikazuje trenutak pada aviona. Na snimku se ne vidi konkretno pad aviona zbog ugla koji pokriva nadzorna kamera sa koje snimak preuzet, ali se vidi kako se u jednom trenutku nešto veliko udara u zemlju uz ogroman bljesak svjetlosti. Sljedeći kadar su zapaljeni dijelovi aviona koji lete svuda.

Podsjećamo, Iran je tek danas priznao da je “nenamjerno” oborio avion, iako su prethodno tvrdili da je avion pao zbog tehničkih problema.

<<<Iran priznao: Greškom smo oborili ukrajinski avion sa 176 putnika<<<

Amir Ali Hadžizade, stariji komadant iranske Revolucionarne garde (IRCG), rekao je danas na pres konferenciji da preuzima “punu odgovornost” za obaranje aviona, koji je prema njegovim riječima, pogrešno identifikovan kao nadolazeća krstareća raketa na udaljenosti od oko 19 kilometara.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Rozaj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rozaj
Gost
Rozaj

E jeste smotani bagre iranske, pogodli neduzne ljude, a one nisu smeli !! Pih iran !

Send this to a friend