Planeta

Novi snimci hapšenja Flojda: Policajci uperili pištolj u njega

Na do sada neobjavljenim snimcima sa kamera koje su se nalazile na uniformama policajaca vide se novi detalji kobnog hapšenja Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je preminuo 25. maja tokom privođenja.

Njegova smrt pokrenula je proteste širom SAD i svijeta.

Na video-zapisima koje je Dejli mejl dobio sa tjelesnih kamera dvojice sada bivših policajaca koji su učestvovali u hapšenju Flojda može se vidjeti kako se uspaničeni Flojd bori sa službenicima dok su se nalazili u zadnjem dijelu automobila, piše CNN.

Londonski Dejli mejl nije objavio kako je dobio snimke policijskih kamera.

Sud je odlučio da su ti snimci dostupni u ograničenoj formi i odbio da ih učini dostupnim novinskim udruženjima.

Advokat Flojdove porodice saopštio je da se na snimcima koji su procurili u javnost vidi da Flojd nije predstavljao nikakvu prijetnju.

Bivši policajac Derek Šovin optužen je za ubistvo drugog stepena, a još tri policajca koji su učestvovali u hapšenju Flojda takođe su uhapšeni i optuženi za pomaganje u ubistvu drugog stepena.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
gangrena
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gangrena
Gost
gangrena

po ovom se snimku policija ponasa krajnje profesionalno a flojd pruza djelimicno pasivni fizicki otpor a totalno aktivni psiholoski otpor. od momenta sprovodjenja u auto flojd pruza aktivni fizicki otpor i to nacera policajce da primijene silu. (u drugom snimku se vidi kako policajac prekoracuje primjenu sile dik se flojd nalazi na zemlji. ali je to krivica ostalih policajaca koji… Više »

Send this to a friend