Planeta

Novinarka koja je preživjela napad u redakciji poručila Trampu: J*** mi se za vaše molitve

Samo nekoliko sati nakon što su preživjeli smrtonosnu pucnjavu u svojoj redakciji, novinari Kapital Gazeta dali su izjave za CNN i uputili jasnu  poruku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu.

<<<Pucnjava u sjedištu američkog dnevnog lista, pet osoba poginulo<<<

Fil Dejvis i Selena San Felis dali su telefonski intervju o tragediji koja se dogodila prethodne večeri, a u kojoj je na brutalan način ubijeno pet njihovih kolega, kada je naoružani muškarac upao u redakciju tog lista i počeo da puca.

Dejvis, koji je i sam ranije izvještavao o masovnim pucnjavama koje su sve češća pojava u SAD-u, prepričao je svoje užasno iskustvo voditelju CNN-a, prenosi Index.hr.

“Reći ću vam, kad se to počelo događati, znači, samo odete u panični mod”, objasnio je Dejvis i dodao da se sjeća da je mislio: “Hoćemo li svi umrijeti? Zar on neće otići sve dok svi ovde ne budu mrtvi?”

Kad je voditelj pitao San Felise kako se ona drži, odgovorila mu je jasno: “Znači, gledala sam kako neko umire, tako da nisam baš super sjajno. Definitivno bih, očigledno mogla biti gore, ali teško mi je trenutno da gledam više od 30 minuta unaprijed. Trideset minuta je dugo i naprosto-odgovor je ja nisam dobro, u redu? Ali ovd,e sam i razgovaram s vama, i znam da mnogo ljudi sluša”.

“Čula sam da je predsednik Tramp poslao svoje molitve. Ne pokušavam ovo da politizujem, u redu? Ali trebamo više od molitvi. Cijenim molitve. Molila sam se sve vreme ispod tog stola. Želim vaše molitve, ali želim i više od toga”, rekla je ova novinarka osvrćući se na Trampovu objavu na Tviteru u kojoj je izrazio saučešće uobičajenom političarskom frazom o “mislima i molitvama”.

“Ovo će biti priča koliko dugo? Manje od sedmice? Trebaće mi mnogo više od nekoliko dana medijskog izvještavanja i nekih misli i molitvi jer naši cijeli životi su uništeni. I zato, hvala za vaše molitve, ali j**e mi se za njih ako nema ničeg drugog”, zaključila je San Felis.

1 Komentar na "Novinarka koja je preživjela napad u redakciji poručila Trampu: J*** mi se za vaše molitve"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend