Planeta

Očito je da se vole: Junker priznao da je prvo Tramp njega poljubio

Foto: Twitter

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da je Donald Tramp njega prvi poljubio na susretu u srijedu u Vašingtonu, komentarišući fotografiju koju je američki predsjednik objavio na Tviteru i koja je odmah podstakla brojne komentare.

Fotografiju snimljenu na susretu dvojice čelnika koji su u Bijeloj kući razgovarali o trgovini, Tramp je istog dana objavio na Tviteru. Tramp i Junker se na fotografiji ljube u obraz, američki predsjednik je okrenut leđima, a predsjednik EK ga grli.

“Neobično je i protivno mom uobičajenom ponašanju da inicijativa nije došla od mene”, povjerio se Junker u petak njemačkoj televiziji ARD.

“Nisam znao da je u Ovalnom kabinetu još jedan fotograf, ali je uspio da prenese pravu atmosferu susreta. A fotografiju je objavio Tramp, ne ja”, dodao je Junker.

Američki predsjednik je uz fotografiju objavio komentar: “Očito je da se Evropska unija, koju zastupa Junker, i Sjedinjene Države, koje zastupa vaš sluga, vole!”

Nakon višemjesečne napetosti Tramp i Junker su u srijedu zaključili neku vrstu trgovinskog primirja. Sve dok EU i SAD budu pregovarale, Tramp će povući svoje prijetnje o uvođenju carina na evropske automobile.

5 Komentara na "Očito je da se vole: Junker priznao da je prvo Tramp njega poljubio"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend