Planeta

Oduzet pasoš tjelohranitelju Bin Ladena

Osama bin Laden

Vlasti u Tunisu konfiskovale su pasoš muškarca osumnjičenog da je bio islamski ekstremista, saopštili su pravosudni organi.

On je svojevremeno radio kao tjelohranitelj pokojnog lidera Al Kaide Osame bin Ladena, kako bi ga spriječile da se vrati u Njemačku.

Njemačka je deportovala u Tunis Sami Ajdoudija prošlog mjeseca, međutim njemački sud zahtijeva da se vrati u Njemačku jer bi u Tunisu mogao da bude mučen, prenosi Rojters.

Ajdoudi je prvobitno bio uhapšen u Tunisu nakon što je deportovan iz Njemačke, ali je oslobođen zbog nedostatka dokaza i zabranjen mu je izlazak iz zemlje.

“Istraga je u toku, njegov pasoš je konfiskovao sud”, izjavio je portparol pravosudnog organa Tunisa za suzbijanje terorizma. Portparol njemačke vlade saopštio je da je Berlin u stalnom kontaktu sa Tunisom preko ambasade i da će nastaviti da pregovaraju o tom slučaju. Ajdoudi je 2006. godine tražio azil u Nemačkoj, ali je odbijen. On je demantovao da je bio telohranitelj Osame bin Ladena , a uhapšen je u Njemačkoj 13. jula i deportovan u Tunis.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend