Planeta

Otac napadača u Las Vegasu bio na FBI listi najtraženijih

Otac napadača u Las Vegasu Stivena Pedoka bio je poznati pljačkaš banki koji je bio na listi najtraženijih ljudi Federalnog istražnog biroa (FBI) poslije bekstva iz zatvora u Teksasu 1968. godine.

Pedok je bio tinejdžer kada je FBI izdao potragu za njegovim ocem Bendžaminom Pedokom nakon njegovog bjekstva iz zatvora.

FBI je upozorio tada da stariji Pedok treba da se smatra naoružanim i vrlo opasnim i da je dijagnostikovan kao psihopata. On je bio na odsluženju zatvorske kazne od 20 godina zbog niza pljački banki u Finiksu. Stariji Pedok je umro 1998. godine.

Brat Stivena Pedoka, Erik, potvrdio je danas identitet njihovog oca u intervjuu za list Orlando Sentinel.

Erik Pedok, koji živi u Orlandu, u američkoj državi Floridi, rekao je da su potpuno zaprepašćeni tim vijestima i da “ne mogu da shvate šta se dogodilo”.

FBI je prije više decenija opisao starijeg Pedoka, oca napadača u Las Vegasu, kao slatkorečivog prevaranta koji je volio da se kocka, sudi na sportskim takmičenjima u zatvoru i igra bridž.

Stiven Pedok sinoć je sa 32. sprata hotela u Las Vegasu pucao na posjetoce koncerta kantri muzike na otvorenom i ubio 58 ljudi, a više od 500 ranio prije nego što je sebi oduzeo život. On nije bio poznat policiji prije ovog incidenta.

Send this to a friend