Planeta

Ozbiljne nepravilnosti u zatvoru u kojem se Epstajn ubio

Državni tužilac Vilijam Bar rekao je da je bilo “ozbiljnih nepravilnosti” u saveznom zatvoru u kojem je Džefri Epstajn oduzeo sebi život dok je čekao suđenje zbog optužbe za seksualnu zloupotrebu i podvođenje maloljetnica, prenosi Gardijan.

Bar je na konferenciji u Nju Orleansu rekao da je ljut jer osoblje federalnog zatvora Metropolitan “nije uspjelo adekvatno da osigura zatvorenika”.

“Sada ispitujemo ozbiljne nepravilnosti u ovom objektu koje su duboko zabrinjavajuijće i zahtevaju detaljnu istragu. FBI i generalni inspektorijat rade na tome”, rekao je Bar.

Zatvorenici koji su pod nadzorom su 24 sata podvrgnuti “direktnom, neprekidnom posmatranju”, prema politici američkog Biroa za zatvore. Oni dobijaju odjeću koja je otporna na suze i smješteni su u posebnim ćelijama u kojima nema namještaja i predmeta, koje zatvorenici mogu iskoristiti za samoubistvo.

Upravo pod takvim nadzorom bio je i Epstajn nakon što je pronađen u besvjesnom stanju na podu ćelije, sa povredama na vratu. Neimenovani svjedoci, tada su potvrdili da je milijarder pokušao sebi da oduzme život.

Ipak, Njujork tajms piše da je poslije tri nedjelje vraćen u normalan režim.

Nakon što je vraćen u svoju ćeliju, Epstajna je stražar trebalo da provjerava na svakih pola sata, ali to nije izvršavano noć prije nego što se ubio, pisao je Njujork Tajms koji se pozivao na anonimni izvor iz zatvora.

Epstajnovom srmću prekinuto je njegovo krivično gonjenje koje je moglo da razotkrije sve njegove aktivnosti i veze sa slavnim ličnostima i predsjednicima.

“Njegovi saradnici ne bi trebalo da budu opušteni. Žrtve zaslužuju pravdu i one će je dobiti”, rekao je Bar.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
važiRafamakafon
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
važi
Gost
važi

Odjeća koja je otporna na suze????? Može li neko ovo da pojasni?

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

Smjestila mu ekipa ehheeheh mrtva usta ne govore!

Send this to a friend