Planeta

Pens ide na inauguraciju Bajdena

Majk Pens

Aktuelni potpredsjednik SAD Majk Pens prisustvovaće na inauguraciji novoizabranog američkog predsjednika Džoa Bajdena 20. januara, prenosi CNN pozivajući se na izvore koji su upoznati sa planom administracije.

Odnosi između odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trampa i Pensa pogoršali su se kada je potpredsjednik SAD 7. januara potvrdio Bajdenovu pobjedu na novembarskim predsjedničkim izborima, na zajedničkoj sjednici oba doma američkog Kongresa organizovanoj tokom noći poslije upada nasilnih Trampovih pristalica.

Novoizabrani predsjednik Bajden ranije je rekao da je Pens dobrodošao na njegovu inauguraciju koja će zbog pandemije korona virusa biti organizovana uz manji broj učesnika, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Bila bi nam čast da bude tamo i da krenemo naprijed u tranziciji”, rekao je Bajden.

U svojoj poslednjoj objavi na Twitteru, prije nego što mu je ukinut nalog, Tramp je 8. januara saopštio da se neće pojaviti na Bajdenovoj inauguraciji. Nasilne pristalice Trampa upale su u Kapitol 6. januara tokom procesa potvrđivanja rezultata američkih predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Bajden. U neredima je poginulo pet osoba. Kongres je u večernjim satima poslije nereda nastavio zajedničko zasijedanje Senata i Predstavničkog doma kada je potvrđena Bajdenova pobjeda, a Pens se tada direktno obratio nasilnim Trampovim pristalicama riječima: “Nijeste pobijedili”.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Cheese
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cheese
Gost
Cheese

Potpredsjednik Mike Pence se ovim potezom namece kao buduci protivkandidat Trumpa unutar Republikanske partije za izbore 2024-te godine. Bilo kako bilo ukoliko bilo ko od njih dvojice se kandiduje, neminovno ce ih demokrate opet dobit. Demokrate ce sigurno vladat 8 godina to je neminovno.

Send this to a friend