Planeta

Petorica američkih vojnika ukrala 200.000 dolara

Ilustracija

Vilijem Čemberlejn, bivši vojnik, pripadnik specijalnih snaga SAD, priznao je krivicu da je kovao zavjeru kako bi ukrao 200.000 američkih dolara.

On je zavjeru skovao sa još četiri osobe.

Novac je bio namijenjen borbi protiv terorizma u Avganistanu, a Čemberlejnu sada prijeti zatvorska kazna do 15 godina, saopštili su federalni tužioci.

Bivši narednik prve klase Čemberlejn (46) izjasnio se u ponedeljak krivim za zavjeru i primanje ukradene državne imovine u saveznom sudu u Sjevernoj Karolini, nakon dugogodišnjeg odricanja krivice, saopštili su tužioci, prenio je Rojters.

Prepostala četiri vojnika, koji su poput Čemberlejna bili pripadnici treće Grupe specijalnih snaga u Fort Bragu u Sjevernoj Karolini i služili u Avganistanu, priznali su krivicu 2014. godine, dok je Čemberlejn planirao da se brani na suđenju.

Petorica vojnika su optuženi za krađu 200.000 dolara između jula 2009. i januara 2010. godine dok su zajedno bili raspoređeni u Avganistanu. Oni su imali pristup fondovima za specijalne snage za podršku protivterorističkim operacijama, novcu za kupovinu zaliha i podržavanje humanitarnih projekata za izgradnju puteva, škola i medicinskih ambulanti, naveli su tužioci.

Oni su ukradeni novac pretvarili u poštanske naloge kupljene u vojnim poštama u Avganistanu, slali gotovinu rođacima poštom ili nosili gotovinu kada su odlazili kući, ukazali su tužioci.

Kada im se prvi put obratila policija, oni su lažno tvrdili da su novac dobili na kocki ili ga ponijeli sa sobom iz SAD.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
AooVojo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aoo
Gost
Aoo

Haha kod nas jedan toliko nedeljno uzme. Cus , petorica

Vojo
Gost
Vojo

200k – sica za njih… Nerealno da su se za te pare izmaltretirali

Send this to a friend