Planeta

Pilot slučajno poslao poruku da je avion otet, specijalci preplašili putnike

Na njujorškom aerodromu “Džon F. Kenedi” juče se odigrala prava drama kada je pilot aviona koji je trebalo da poleti za Los Anđeles kontroli leta greškom poslao šifru za otmicu, prenose svjetski mediji.

Da bi spriječili prilazak aviona terminalu, više desetina pripadnika aerodromske policije opkolilo je letelicu. Na licu mjesta bili su pripadnici Odjeljenja za unutrašnju bezbjednost i Federalnog istražnog biroa.

Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo saopštila je da se desio problem sa radio-opremom kada je pilot trebalo da poleti, ali se kasnije ispostavilo da je sistem za radio-vezu otkazao i da su piloti prestali da komuniciraju sa kontrolorima letenja.

Pripadnici specijalnih policijskih jedinica upali su u avion i počeli da ga pretražuju. Naredili su putnicima da podignu ruke u vis.

Pilot je navodno rekao kontrolorima da ima problema sa radio-vezom, ali se ispostavilo da je greškom upotrijebio šifru za otmicu.

U jednom trenutku pilot je podigao parče hartije na kome je bio zapisan broj njegovog mobilnog telefona kako bi policija mogla da ga pozove i sazna šta se dogodilo, prenio je “Njujork dejli njuz”.

Kada je komunikacija uspostavljena alternativnim kanalima, avion je vraćen na izlaz radi kontrole i utvrđeno je da nema opasnosti po bezbjednost.

Putnici su prebačeni na sljedeći let, nakon što je došao novi pilot. Na Twitter-u su pisali da “nema pomena o nadoknadi” zbog pretrprljenog straha, da im još niko rekao da podignu ruke u vis, da su mislili da će umrijeti i da su dva sata bili zaglavljeni na aerodromu u Njujorku zbog prekida komunikacija.

1 Komentar na "Pilot slučajno poslao poruku da je avion otet, specijalci preplašili putnike"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend