Planeta

Pogledajte: Umalo sudar ruskog i američkog broda, pljušte optužbe

Američka mornarica objavila je prvi video-snimak koji prikazuje blizak susret američkog i ruskog ratnog broda u Istočnokineskom moru. Obje strane okrivljuju jedna drugu za agresivno zaobilaženje.

Prva se oglasila ruska Pacifička flota, koja je saopštila da je Moskva uložila protest nakon što je, kako tvrdi, američka krstarica omela prolazak razaraču Admiral Vinogradov, prišavši mu na 50-ak metara.

To je, kako navodi, primoralo ruski brod da izvede opasan manevar.

Kako prenosi TASS, incident se dogodio jutros u 6:35 po moskovskom vremenu u jugoistočnom dijelu Istočnokineskog mora, kada su udarna grupa Pacifičke flote i američke krstarice išle u paralelnim smjerovima.

“Američka krstarica Chancellorsville iznenada je promijenila smjer i presjekla put razaraču Admiral Vinogradov 50-ak metara od broda. Kako bi spriječila sudar, posada Admirala Vinogradova bila je primorana izvesti hitan manevar”, navodi se u saopštenju ruske flote.

Potom je američka mornarica saopštila da se ruski razarač umalo sudario s jednom od američkih krstarica u, kako je navela, Filipinskom moru i osudila incident kao “nesiguran i neprofesionalan”.

“Dok je obavljao operacije u Filipinskom moru, ruski razarač klase Udaloj nesigurno je manevrisao protiv američkog Chancellorsvillea”, rekao je portparol američke Sedme flote, zapovjednik Clayton Doss.

Odbacio je tvrdnje Rusije da je američki brod taj koji se opasno ponašao kao “propagandu”.

Doss tvrdi da je ruski razarač taj koji je prišao na između 15 i 30 metara Chancellorsvilleu, prenosi Reuters.

9

avatar
1000
8
1
0
 
9
NeznaliceGradjanin CgSefketBelAnonimni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neznalice
Gost
Neznalice

Usko im more.

Gradjanin Cg
Gost
Gradjanin Cg

Usko im je bilo, ka’ kroz ulice na Drać…

Sefket
Gost
Sefket

Americki navigatori treba da procitaju udzbenik koji se zove”Pravila o izbjegavanju sudara na moru”.Imaju ga na navigacioni most.

Bel
Gost
Bel

Obije stranu su zlo !!!!

Anonimni
Gost
Anonimni

A maxe oni su se probali na pravac 🙂

Podupri se
Gost
Podupri se

Vidi se po tragu da je snimani (valjda ruski) brod dao lijevo pa posle desno kad je vidjeo zlu uru..posto su isli paralelno ovdje je rijec o preticanju jer nije bio americkom brodu u desni kvartir pa da ovaj mora da ga izbjegava..rus je trebao da zaustavi makinu i takne krmom na vrijeme..ovako sve sto su ameri mogli je da… Više »

Kotor66
Gost
Kotor66

Znas sta se radi kada ti brod sjece sa lijeve strane….kakve si ti tragove vidjeo ja nzm….

Flojd
Gost
Flojd

A šta rade i jedni i drugi tamo?

Radosav72
Gost
Radosav72

3 karte za holivud 🙂

Send this to a friend