Planeta

Policajci u Meksiku moraju da smršaju, nema više pirsinga i vidljivih tetovaža

Foto: Twitter

Policajci u Meksiku koji hoće da se priključe Nacionalnoj gardi moraju da smršaju kako bi se bavili migrantskom krizom u zemlji.

Grupi policajaca je rečeno da imaju šest mjeseci da ispune uslove o težini ili da mijenjaju posao.

Najmanje 625 policajaca koji nisu ispunili zahtjeve o tjelesnoj težini moraju da posjećuju kontrolne punktove Nacionalnog imigracionog instituta na sjevernoj i južnoj granici tokom šest mjeseci ili dok traje hitan slučaj, piše dnevnik El Finansiero.

Ako policajci i nakon toga ne prođu test, oni će morati da ostanu u imigrantskoj službi, da budu dio Državne službe zaštite ili će ostati bez posla, jer će krajem juna policija biti spojena sa Nacionalnom gardom.

Kandidati Nacionalne garde moraju da imaju indeks tjelesne mase manji od 28, ne smiju imati pirsing, a tetovaže, ukoliko ih imaju, ne smiju da budu vidljive kada nose uniformu.

Istraživanje Nacionalne agencije za statistiku i geografiju za 2017. utvrdilo je da 79 odsto policijskih službenika u zemlji ima prekomjernu težinu ili je gojazno, objavio je Meksiko Njuz Dejli.

Međutim, službenici na društvenim mrežama žale se da moraju da „spavaju na otvorenom i da se bez vatrenog oružja suočavaju sa incidentnim situacijama”.

Predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador je početkom ove godine od Kongresa dobio odobrenje za novu Nacionalnu gardu koja će imati 60.000 vojnika, čime je ispunio obećanje da će se koncentrisati na borbu protiv organizovanog kriminala i opšteg bezakonja.

Send this to a friend