Planeta

Policija bacila suzavac, na ulicama i Gvaidove i Madurove pristalice

Foto: Twitter

Policija Venecuele je danas na učesnike protesta opozicije u Karakasu ispalila suzavac, dok su među demonstrantima viđeni molotovljevi kokteli, javlja BBC.

Samoproglašeni predsjednik i lider opozicije Huan Gvaido poručio je svojim pristalicama tokom protesta u Karakasu da su demonstracije nepovratan proces i da će se nastaviti svakoga dana dok se ne dostigne sloboda.

Svjetski mediji ranije danas su prenijeli da se na ulicama Venecuele ponovo okupljaju građani, kako pristalice aktuelnog predsjednika Nikolasa Madura, tako i oni koji podržavaju Gvaida.

<<<Napeto u Venecueli: Puč ugušen u krvi, ali je Maduro uzdrman<<<

<<<Moguća vojna intervencija SAD u Venecueli<<<

Kako prenosi CNN, u Karakasu se okupilo nekoliko hiljada Gvaidovih pristalica, a Madurove pristalice na ulicama slave 1. maj.

Dan nakon sukoba na ulicama Karakasa, Gvaido je ponovo pozvao sljedbenike da i danas izađu na ulice kako bi se završila, kako je rekao, “posljednja faza” svrgavanjaMadura.

Pristalice opozicije okupile su se na trgu Atamira, a za sada nema naznaka da će se pomjeriti odatle, javlja reporter CNN, dodajući da dio Gvaidovih pristalica priprema Molotovljeve koktele.

Sa druge strane, Maduro je povodom 1. maja, Praznika rada, uputio čestitku uz poruku da će radnička klasa širom zemlje proslaviti svoj dan, ali i braniti tekovine uz veliki marš, sa kojeg će reći “ne” državnom udaru i američkom miješanju.

Lider socijalista Diosdado Kabeljo rekao je na skupu da vojska Venecuele ostaje lojalna Nikolasu Maduru uprkos pozivima na pobunu, prenos AP.

On je rekao da opozicioni lideri “hodaju kao zombiji” pošto nisu uspjeli da izazovu opštu pobunu na koju je pozvao Gvaido.

Send this to a friend