Planeta

Pompeo tvrdi: Kina još uvijek prikriva informacije o virusu

Američki državni sekretar Majk Pompeo oštrije je kritikovao kinesko postupanje sa širenjem zaraze koronavirusa, rekavši kako njihova vladajuća Komunistička partija još krije podatke potrebne za sprečavanje daljih slučajeva.

Pompeo je ponovio ranije optužbe da je kinesko kašnjenje u informisanju o virusu ugrozilo ljude širom svijeta i rekao da je to “zaista dovelo u opasnost hiljade života”.

“Zabrinut sam da tim prikrivanjem, tim dezinformacijama kineska Komunistička partija i dalje uskraćuje svijetu potrebne informacije kako bismo spriječili da se dalji slučajevi ili nešto slično ponovi”, dodao je on.

Pompeo je takođe optužio Iran i Rusiju za kampanje dezinformacija o virusu.

“Kampanja dezinformacija Rusije i Irana, kao i Kine nastavljaju se. Govore o tome da je to stiglo od američke vojske i kažu da je možda počelo u Italiji, kako bi odvratili odgovornost”, zaključio je on.

Uprkos oštrim kritikama upućenim Kini, Pompeo se suzdržavao od nazivanja virusa “kineskim virusom” ili “virusom Vuhan”, etiketama koje su naljutile Peking i koje je on više puta koristio.

“Doći će vreme optuživanja”, rekao je, ali dodao je da je važno da svet sada zna o čemu se zapravo radi.

9

avatar
1000
9
0
0
 
8
........DarinazokaHarisSefket
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
........
Gost
........

A oni kukali vazda transparentni🤣

Darina
Gost
Darina

Kako konstruktivne diskusije. Dođe mi da zaletim telefon kroz prozor. Kukuc!

zoka
Gost
zoka

kinezi jedu susene sismise koji su izvor virusa ,zmije,pacove eto im po pijaci vise suseni sismisi sigurno su dobili zarazu od toga,ne razumijem zasto od tolike hrane oni bas to jedu ko da nemaju sto drugo…

Haris
Gost
Haris

Eto ti ga virus po USA pa vidi sam šnjim što te interesuje, čuš.

Sefket
Gost
Sefket

A oces li nam sapnut odakle vam one ikone u Kucu. Da nije Indijana Dzons darivao.

Emanon
Gost
Emanon

Hahahaha, ovaj 100% zna ko je u stvari napravio i pustio ovaj virus. Uvek je bilo i bice u zivotu da isti oni sto najvise optuzuju druge su u stvari pravi krivci. Pa zar nije isto dokazano za AIDS? Ceo svet zna da postoji lek ali ga kriju

PetarPan
Gost
PetarPan

Znaš li ti o čemu se radi…

Emanon
Gost
Emanon

Hahahaha, ovaj 100% zna ko je u stvari napravio i pustio ovaj virus. Uvek je bilo i bice u zivotu da isti oni sto najvise optuzuju druge su u stvari pravi krivci. Pa zar nije isto dokazano za AIDS? Ceo svet zna da postoji lek ali ga kriju.

Pepa Prase
Gost
Pepa Prase

A o čemu se radi?

Send this to a friend