Planeta

Porodica maltretiranog dječaka odbila novac – daju sve u humanitarne svrhe

YARRAKA BAYLES

Porodica australijskog dječaka Kvejdena Bejlsa, čiji je slučaj nedavno šokirao svijet, odbila je novac za Diznilend koji su građani za njih prikupili.

Porodica je umjesto toga obećala da će novac donirati u humanitarne svrhe.

Kvejdenova majka je nedavno na društvenim mrežama objavila video uplakanog sina, neposrdno nakon što su ga maltretirali u školi zato što je patuljastog rasta. Taj video je izazvao buru širom svijeta, ali i veliki broj poruka podrške Kvejdenu, pa je u internet kampanji za njegovu porodicu prikupljeno 308.000 dolara.

Iz porodice Bejls ističu da su dirnuti tim činom, ali žele da se koncentrišu na „prave probleme”.

„Ovaj mali dječak je maltretiran. Koliko ljudi, crnaca ili bijelaca, izvrši samoubistvo zbog maltretiranja koje trpe”, izjavila je Mandanara Bejls, Kvejdenova tetka za NITV.

„Želimo da novac ode organizacijama iz naše zajednice kojima je potreban. Koliko god željeli da vidimo Diznilend, mislim da će ovako ipak naša zajednica dobiti više”.

Kako navode, novac će dobiti dvije organizacije – Svijest o patuljastom rastu Australije i Balunu fondacija iscjeljenja.

Porodica Bejls je u kontaktu i sa Bredom Vilijamsom, američkim komičarem, koji je patuljastog rasta, a koji je pokrenuo kampanju za Kvejdena.

U međuvremenu je Kvejden dobio priliku da izvede na teren ragbi tim u Kvinslendu, a dobio je i veliki broj poruka podrške.

Poruke su mu poslale i neke slavne ličnosti, poput holivudskog glumca Hjua Džekmena i košarkaša Enesa Kartera.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
MirkoSvarcLoli
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Je li realno kako su đeca toliko užasna da ga dovode u ovo stanje i maltretiraju???? Greote… Kuku ne mogu da vjerujem šta roditelji sve mogu da “vaspitaju”

Svarc
Gost
Svarc

Greota

Loli
Gost
Loli

Ovo su ljudi ❤️

Send this to a friend