Planeta

Prerušeni u policajce ukrali više od 700 kilograma zlata

Grupa pljačkaša u policijskim unformama, ukrala je preko 700 kilograma zlata vrijednog oko 32, 2 miliona dolara u vazdušnoj luci brazilskog Sao Paula, navode lokalni mediji.

Osam maskiranih lopova ušlo je na kargo terminal s dva policijska kamiona juče, navodi se u izvještaju koje se poziva na policiju. Naoružani su pljačkaši prisilili su zaposlene zračne da napune kamione zlatom koristeći viljuškar.

Nije došlo do pucnjave tokom akcije koja je trajala oko dva i po minuta, a može se vidjeti na snimcima nadzornih kamera koje je objavio list O Estado de Sao Paulo, na svojim stranicama.

Prije pljačke su lopovi oteli 8 članova  porodica zaposlenih a na visokim položajima u logistici vazdušne luke, kako bi dobili informacije o pošiljki zlata, navodi O Globo. Zlato je trebalo biti prebačeno iz ciriha u Njujork. Navodi o količini otetog zlata kreću se od 720 do 750 kilograma.

Kriminalci su prilikom bijega nekoliko puta promijenili prevozno sredstvo, a zlato je u jednom trenutku bilo u vozilu hitne pomoći. Dva “policijska vozila” pronađena su kasnije u skladištu udaljenom nekoliko kilometara od aerodroma. Članovi porodica logističara kasnije su pušteni na slobodu bez povreda.

Send this to a friend