Planeta

Presedan: USA Today zatražio od čitalaca da glasaju za Bajdena

Foto: USA Today

Po prvi put u istoriji, uređivački kolegijum USA Today zatražio je od Amerikanaca da svoj glas daju nekom od kandidata na izborima. Naime, USA Today se direktno obratio čitaocima i podržao izbor Džo Bajdena na predstojećim predsjedničkim izborima.

Uređivački kolegijum, koji čine ideološki različita grupa novinara, je i prije četiri godine prekršio tradiciju, po prvi put otkada je osnovan 1982. godine. Međutim, tada nijesu direktno podržali kandidatkinju Demokrata Hilari Klinton, piše u uvodnom tekstu USA Today.

“Prije četiri godine zatražili smo od čitalaca da ne glasaju za Trampa jer mu nedostaje znanje, temperament i iskrenost, a to je ono što je Americi potrebno od svojih predsjednika. Ipak, nijesmo podržali Hilari Klintion. Ove godine, uređivački kolegijum podržava izbor Džo Bajdena”, dodaje se u tekstu.

Posljednje ankete pokazale su da je više od 90 odsto glasača odlučilo između Bajdena i Trampa i ništa ne može promojeniti njihovo mišljenje.

“Ovaj uvodnik namijenjen je onima koji još uvijek nijesu sigurni za kojeg kandidata da glasaju ili hoće li uopšte glasati. Sada, dvije nedjelje prije izbora sugerišemo da se prisjetite pitanja koje je Ronald Regan postavio svojim glasačima 1980. – “Da li je Amerika sada bolja nego prije četiri godine?”. Pored bolesti, ekonomskih teškoća, rasne netrpeljivosti i prirodnih nepogoda uzrokovanih klimantskim promjenama, nacija opasno silazi s kursa”, piše USA Today.

Novinari ovog lista razgovarali su s desetinama ljudi u Mičigenu, Ohaju i Viskonsinu, “državama na bojnom polju koje su 2016. pomogle Trampu da uđe u Bijelu kuću”.

“Mnogi su odbili da komentarišu, pozivajući se na opšte gnušanje zbog izbora ili strah od javnog istupanja. Iako su neki rekli da im je lično bolje, većina onih koji su željeli razgovarati pred kamerama izrazili su zgražanje zbog smjera u kojem ide država”, navodi se u tekstu.

18

avatar
1000
13
5
0
 
16
ElPatronMneonlyyyAhahahaha!!!Gorocrnacactual
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gorocrnac
Gost
Gorocrnac

Biden je još zelen,nema ni 80 godina,neka proba sljedeći put.

ElPatron
Gost
ElPatron

Odlican prijedlog treba mu ga uputit u pisanoj formi 🤣

Dragan
Gost
Dragan

Zivim u US vec 25 godina. Trump ce da pobijedi ubjedljivo. Biden je bio na vlasti 47 godina, nista nije uradio osim sto je korumpiran i napravio poslove sinu, a uzput je senilan tako da je zalost sto ga porodica njegova pustila da ovo radi jer je covjek bolestan. Demokrate su otisle previse lijevo hoce da ukinu policiju, uvedu socijalizam,… Više »

Ahahahaha!!!
Gost
Ahahahaha!!!

Ne znam đe živiš, ali znam šta čitaš 🤣🤣🤣

Mneonlyyy
Gost
Mneonlyyy

Nijesi ti izaša iz Donjih Kokota

ANTI-POP
Gost
ANTI-POP

Bas me sad vi interesujete pored sopstvene muke . Zar neznate da nam je Rista napo Covid 🙁 🙁

Nikola
Gost
Nikola

Do pobjede, ima da bude penicilin za neke, znaju ga oni dobro

Daće Bog
Gost
Daće Bog

Da pobijedi Bajden, da se oslobodimo sjeverne napasti.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Tramp iz inata😉

actual
Gost
actual

Vi, Srbi sve radite iz inata i to vam se ne vraća dobrim! Sami ste sebi najveći neprijatelj!

starac fočo
Gost
starac fočo

Bajden do pobjede!
🇺🇲 🇲🇪

Miki
Gost
Miki

Trump do pobjede!

Karl
Gost
Karl

Do pobjede, saveznik Crne Gore od devedesetih

timo
Gost
timo

Ma bitno je da je Medojevic podrzao Trampa… pustite ostalo.

Velek
Gost
Velek

Mislim da će Bajden definitivno odnijeti pobjedu, i da će Demokrate ući u Bijelu kuću. Objektivno gledano, Tramp se nekoliko puta “prosuo” u javnim nastupima i na prvoj debati. Rekao je da će izaći iz NATO-a ukoliko pobijedi, takodje je rekao da će napustiti zemlju ako izgubi i slično. Loše se izborio sa zdravstvenom krizom, Ministarstvo pravde je podredio sebi,… Više »

actual
Gost
actual

Gospodine Velek, Pažljivo čitam Vaše komentare i slažem se sa svime izrečenim. Samo se jednom u istoriji dogodilo da Elektori ne potvrde izbornu volju glasača svoje države! Nema svaka Savezna država istu elektorsku moć, jer zavisi od broja birača i određenih istorijskih razloga. Tako da, prosto rečeno, Elektori su osobe, članovi jednog tijela, Saveznih država, koja verifikuju izborne rezultate na… Više »

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Bajden do pobjede!

Max
Gost
Max

Bajden do pobjede!

Send this to a friend