Planeta

Putin ponovio: Spremni smo za punu normalizaciju odnosa sa SAD

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako bi mogao susresti sa predsjednikom SAD-a Donaldom Trampom na marginama sastanka na vrhu G20 sljedećeg mjeseca u Japanu.

Tramp je prije dva dana rekao kako planira susresti Putina na sumitu.

Putin, koji je 15. maja govorio na zajedničkoj konferenciji za medije u crnomorskom odmaralištu Soči s austrijskim predsjednikom Aleksanderom Van der Belenom, izjavio je kako je Rusija u potpunosti spremna za normalizaciju odnosa s Vašingtonom čim to dopuste politički uslovi u SAD.

“Otvoreni smo (za normalizaciju odnosa), ali ne radi se o nama, već o našim američkim partnerima. Čim se njihova unutrašnja politička situacija promijeni na način da pogoduje saradnji, spremni smo“, rekao je Putin.

On se nada  da će se uslovi  za oživljavanje veza Moskve i Vašingtona postupno stvarati, posebno nakon izvještaja (specijalnog istražitelja Roberta) Milera koje je potvrdilo da nije bilo dogovora i da se Rusija nikada nije uplela u izbore (SAD)” kazao je Putin.

Ruski predsjednik  je 14. maja tokom posjete američkog državnog sekretara Majka Pompea kazao kako se nada da će se “potpuno obnoviti” veze između Moskve i Vašingtona, te da vjeruje da bi i Tramp to iskreno želio.

Savjetnik Kremlja Jurij Ušakov kasnije je rekao da će Putin biti otvoren za novi sastanak s Trampom ako bude formalnog prijedloga, ali da Moskva još nije primila nikakav formalni zahtjev od Sjedinjenih Država.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Myguz@€$Naše iskustvo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Myguz@€$
Gost

Oće li Crna Gora sad Rusiji isto ublažiti sankcije?

Naše iskustvo
Gost
Naše iskustvo

Znači, Rusi će prodati Venecuelu. Da je SAD raščerupaju i pokradu joj naftu, u zamjenu za skidanje dijela sankcina.

Send this to a friend