Planeta

Rekonstrukcija: Kako je ubijen Džordž Flojd

Njujork tajms napravio je rekonstrukciju smrti Afroamerikanca Džordža Flojda koga su 25. maja u Mineapolisu ubili policajci, što je dovelo do masovnih nereda širom SAD.

Snimci nadzornih kamera, snimci svjedoka i zvanični dokumenti pokazuju kako su postupci policajaca u Mineapolisu doveli do fatalnog ishoda, piše Njujork tajms.

Kombinovanjem video snimaka očevidaca i nadzornih kamera, pregledom zvaničnih dokumenata i uz konsultovanje stručnjaka, Tajms je detaljno rekonstruisao posljednje minute Flojdovog života.

Video snimak pokazuje kako su pripadnici policije narušili pravila službe, i onemogućili Flojdu da diše, čak i kada su prisutni apelovali da prestanu.

Podsjetimo, do smrti Džordža Flojda došlo je 25. maja nakon što ga je jedan prodavac optužio da je pokušao da kupi cigarete sa falsifikovanom novčanicom od 20 dolara, zbog čega je pozvao policiju.

Policija je po dolasku na lice mjesta, oborila Flojda na zemlju, a policajac Derek Šovin klečao je na njegovom vratu 8 minuta i 46 sekundi, i nije sklonio svoje koljeno čak i nakon što je Flojd izgubio svijest.

Svi policajci koji su učestvovali u incidentu su otpušteni, a Šovin je uhapšen i optužen za ubistvo.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
PrčHmmm...RozajLAUDABudimo realni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

Sva cetvorica su ucestvovali u ovom ubistvu.niko od njih nije reagovao.po meni svi moraju odgovarati za ubistvo a ne samo ovaj koji mu je staja na vrat.al to je policija,svuda je tako u svijetu.mucno je gledati ovakvo nasilje pa bio policajac ili bilo ko drugi

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Možda važnije pitanje koje bi trebalo da postavite je ZAŠTO su ga ubili, a ne KAKO. Hmmm…

Rozaj
Gost
Rozaj

Isto je u svakoj drzavi, a u vecinu jos gore

LAUDA
Gost
LAUDA

Prekrila bi ga zelena trava zaborava da ovo ljudi nijesu snimili. Ovako mozda i nadje neku pravdu. Nego će sada svaka šuša da se prosipa sa politickim i nekakvim drugim ciljevima preko njegove nesrećne sudbine.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Сви смо ми Флојд!

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Dobro da je ovo sve sbimljeno inace bi zataskali.

Send this to a friend