Planeta

Rjabkov o Mekejnu: Posvećen protivnik, zaslužuje poštovanje u Rusiji

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov nazvao je američkog senatora Džona Mekejna, koji je preminuo u subotu, simbolom snaga koje se protive Rusiji i “posvećenim protivnikom”, navodeći da zaslužuje poštovanje, čak i u Rusiji.

<<<Umro senator Džon Mekejn<<<

Rjabkov je rekao da se Moskva ne plaši novog američkog predloga zakona o sankcijama Rusiji, koji su izradili Mekejn i drugi poslanici, prenosi Tas.

“Bez obzira na to koliko jako američki poslanici, izrađujući predloge zakona da ponize i oslabe Rusiju, pokušavaju da nas zastraše, a biće mnogo takvih pokušaja, mi ćemo se držati svojih pozicija”, rekao je Rjabkov.

Kako je dodao, “oni su zatvorenici sopstvenih iluzija da je moguće slomiti Rusiji i natjerati je da napusti svoje principijalne pristupe, zasnovane na poštovanju međunarodnog prava i uzajamnim interesima”.

“Ipak, mi ćemo nastaviti da dokazujemo da oni greše i riječima i djelima. Na kraju dana, natjeraćemo ih da nas poštuju i uzimaju naše mišljenje u obzir”, rekao je Rjabkov.

<<<Stupile na snagu američke sankcije, Rusija može izgubiti stotine miliona dolara<<<

On je u emisiji na televiziji Rusija 1 rekao da smrt Mekejna, koji je bio jedan od onih koji su inicirali uvođenje sankcija Moskvi, neće umanjiti antirusku politiku Vašingtona.

“Uvijek sam se vodio drevnom izrekom, koja glasi ‘govori dobro o pokojnicima ili nemoj reći ništa’. Ovo nije o Mekejnu. Mnogo je političara poput njega koji utiču na atmosferu u SAD. Ne mislim da će talas mržnje prema Rusiji koji su izazvali izblijediti sa Mekejnovom smrću”, rekao je Rjabkov.

1 Komentar na "Rjabkov o Mekejnu: Posvećen protivnik, zaslužuje poštovanje u Rusiji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend