Planeta

Rusija osumnjičena za misterioznu bolest američkih diplomata na Kubi i u Kini

Moskva

Istraga američkih agencija o misterioznoj bolesti američkog diplomatskog osoblja na Kubi i Kini pokazuje da je Rusija glavni osumnjičeni, objavila je mreža NBC News u utorak.

<<<Misteriozni zvuk američkim diplomatama na Kubi oštetio mozak<<<

<<<Misteriozna bolest napada američke diplomate u Kini<<<

FBI, CIA i druge američke agencije ukazuju na upletenost Moskve, objavio je NBC, navodeći nekoliko neimenovanih zvaničnika koji su govorili o istrazi.

Ipak, dokazi nisu dovoljni da bi Sjedinjene Američke Države javno proglasile Moskvu odgovornom, izvještava NBC.

Američki zvaničnici u julu su rekli da još istražuju zdravstvene probleme u američkoj ambasadi na Kubi i da ne znaju ko ili šta je u pozadini misteriozne bolesti, koja je počela 2016. i kojom je zaraženo 26 Amerikanaca.

Simptomi uključuju gubitak sluha, zujanje u ušima, vrtoglavicu, glavobolju i umor, što je svojstveno “blažoj traumatskoj povredi mozga”, rekli su zvaničnici State Departmenta.

State Department je rekao u junu da je vratio grupu diplomata iz Kine zbog zabrinutosti da pate od misteriozne bolesti povezane sa povredom mozga.

Kubanski zvaničnici, koji sprovode vlastitu istragu, negiraju umiješanost u te događaje.

SAD vjeruju da je protiv diplomata upotrijebljeno sofisticirano elektromagnetsko oružje, možda zajedno sa drugim tehnologijama, objavio je NBC.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
REPUBLIKA SRBSK
Gost
REPUBLIKA SRBSK

Hi hi hi lov na vjestice pocinje ponovo😂😂😂

Zecijasapica
Gost
Zecijasapica

Изгледа.. али није забавно..

Miśo
Gost
Miśo

Jeste, i za visok pritisak je kriva Rusija, i kad se ne diže kriva je Rusija, i kad ih žene varaju kriva je Rusija. Ludilo mozga

Send this to a friend