Planeta

Rusima Kim bio previše ozbiljan, pa mu fotošopirali osmijeh?

Dok se ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rukovao sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom u Pjongjangu 31. maja, fotografi su se borili da dobiju najbolji snimak.

<<<Lavrov u posjeti Sjevernoj Koreji<<<

Susret je emitovan na sjevernokorejskoj televiziji, a ministarstvo vanjskih poslova Rusije ga je objavilo na YouTube-u.

Međutim, jedna fotografija, prikazana na ruskoj TV Rusija-1, izdvaja se od ostalih, jer se čini da se Kim smiješi, što se ne primjećuje na drugim fotografijama i snimcima sa tog događaja.

Ovo nije prošlo nezapaženo na ruskim društvenim mrežama, čiji korisnici su optužili rusku televiziju da je na Kimovo lice digitalno dodala osmijeh.

Opozicionar Ilja Jašin ističe da kontrast na fotografiji dokazuje da je bilo nekog obrađivanja.

“Testiraju to na mračnom sjevernokorejskom diktatoru, ali sjutra će nas sve učiniti “srećnim”. Sa veselim osmjehom Rusi će pozdraviti vijesti o rastu cijena, povećanju komunalnih stopa i novčanoj pomoći oligarsima”, dodao je.

Međutim, novinar televizije Rusija-1, Dmitrij Kiseljov, uporno tvrdi da fotografija nije editovana.

“Definitivno ne”, rekao je, objašnjavajući da fotografije nastaju korištenjem aparata sa brzim zatvaračima blende, te su izrazi lica različiti.

A korisnici društvenih medija se šale da je osmijeh fotošopiran kako radosno izvještavanje Kiseljova ne bi postalo mračno, te da nam je svima potrebna Rusija-1, pogotovo ponedjeljkom ujutro.

Ž.N.

3 Komentara na "Rusima Kim bio previše ozbiljan, pa mu fotošopirali osmijeh?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend