Planeta

SAD: Avion Venecuele agresivno pratio našu letjelicu

Vlasti SAD saopštile su danas da je venecuelanski borbeni avion agresivno pratio američki izviđački avion u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Kariba.

Vojska SAD je navela da taj potez Venecuele pokazuje nepromišljeno ponašanje njenog predsjednika Nikolasa Madura, čija je vlada optužila američki avion za ulazak u venecuelanski vazdušni prostor.

Američke vlasti su navele da je njihov avion EP-3 u petak bio na misiji odobrenoj od više država i da ga je venecuelanski lovac SU-30 pratio na maloj razdaljini i ugrozio njegovu posadu.

Vlasti SAD objavile su na Tviteru video snimak venecuelanskog aviona za koji su navele da je proizveden u Rusiji.

“Ova najnovija akcija pokazuje i neodgovornu vojnu podršku Rusije nelegitimnom Madurovom režimu i dodatak je Madurovom sve više nepromišljenom i nemarnom ponašanju”, navele su američke vlasti.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa i više od 50 drugih država podržava venecuelanskog opozicionog lidera Huana Gvaida u pokušaju da zbaci Madura, dok socijalistički lider Venecuele uživa podršku Rusije, Kine i Kube.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
MaksimCar🇷🇺RomanovPop iša uDukljumarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

E, i?
Međunarodni prostor, vi tamo, a oni isto tamo.

Pop iša uDuklju
Gost
Pop iša uDuklju

A šta će vaša lećelica kod Vemecuele?
U svaku ste čorbu zaprška, ali došlo da vam poneko i odgovori.I sve ce više ako Bog da.

marko
Gost
marko

meni stvarno nije jasno kako ikome vise mozete da prodajete ove smijesne izgovore da bombardujete druge drzave, Venecuela vas napada, Iran vas napada. Jedini vam je S. Koreja super. A da, oni ono bjese imaju nuklearnu bombu, s njima se nije zafrkavati.

Maksim
Gost
Maksim

Izgleda tebe je Maduro cudo koji je jednu bogatu zemlju doveo na prosjacki stap. Vidio sam tu zemlju prije 30 godina i danas kako izgleda kad su joj Rusi dosli u pomoc.

Send this to a friend