Planeta Američki savjetnik za bezbjednost najavio

SAD će s oduševljenjem podržati Britaniju u slučaju Bregzita bez sporazuma

SAD će s oduševljenjem podržati Bregzit bez sporazuma ako tako odluči britanska vlada, rekao je američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton.

Britanski premijer Boris Džonson želi da s Evropskom unijom ponovo pregovara o uslovima britanskog izlaska prije roka, 31. oktobra, ali EU tvrdi da se time neće promijeniti dio sporazuma za koji Džonson kaže da se mora mijenjati.

Britanija se suočava s izlaskom bez službenog prelaznog razdoblja ili zakonskog sporazuma koji pokriva trgovinska, podzakonska i granična pitanja.

“Ako tako odluči britanska vlada, mi ćemo je s oduševljenjem podržati”, rekao je Bolton.

On je takođe rekao da će SAD i Britanija ispregovarati trgovinske sporazume po sektorskim područjima, ostavljajući za kasnije dogovore o problematičnijim područjima u trgovinskim odnosima.

Bolton je poručio da je krajnji cilj sveobuhvatni trgovinski sporazum, ali ističe kako bi finansijske usluge mogle biti jedna od težih industrija za postizanje sporazuma.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Gubitak poslovasamoreciaaaPodgoricaMoraca
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gubitak poslova
Gost
Gubitak poslova

..,. i srozati nekad jaku funtu na nivo dolara. Eh kako su se zeznuli Britanci sa Bregzitom.

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

EU ce ostati kratkih rukava za lovu nedaju briti tako lako svoje pare;) ,uostalom sta i umislja ta EU kada je i sama kolonija.

Podgorica
Gost
Podgorica

Foliraju se

Moraca
Gost
Moraca

Ufff sto su bacili šapu na renjenog zeca ima ameri da vas pojedu za večeru .

Send this to a friend