Planeta

Sanders objavio kandidaturu, pa za samo nekoliko sati skupio milion dolara

Senator iz Vermonta Berni Sanders sakupio je više od milion dolara u prvih nekoliko sati nakon što je zvanično saopštio da će se ponovo ući u trku za demokratskog kandidata na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama 2020. godine. U prvih 12 sati je, piše AP, prikupljeno skoro četiri miliona dolara.

U prethodnom ciklusu Sanders nije uspio da dobije većinsku podršku svoje stranke, jer je uspješnija bila Hilari Klinton, koja je kasnije na predsjedničkim izborima izgubila od Donalda Trampa.

U Sandersovom izbornom štabu rekli su za AP da je više od milion dolara sakupljeno za manje od četiri sata nakon što je demokratski socijalista, koji se zalaže za besplatno visoko školstvo i besplatnu zdravstvenu zaštitu, obnarodovao svoju odluku.

Kako se ističe, Sanders je jedan od rijetkih članova Demokratske stranke koji su ušli u trku za predsjedničkog kandidata, a spremni su da sami saopšte podatke o donacijama.

Senatorka iz Kaliformije Kamala Haris sakupila je milion i po dolara u prvih 24 sata po objavi kandidature, dok je senatorka iz Minestote Emi Klobučar prvi milion za finansiranje kampanje sakupila za 48 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joo
Gost
Joo

U prvih 24 sata Bernie je sakupio 22 miliona dolara…….naravno, tako se radi u normalnim politickim sistemima…..od drzave iz budzeta namaju ni pravo niti ce dobiti jednog jedinog centa…….

Send this to a friend