Planeta

Senator Rubio: Hitno uvesti sankcije protiv Putina

Kapitol

Američki senator iz Republikanske partije Marko Rubio predložio je nacrt novih sankcija protiv ruskog rukovodstva i lično protiv predsjednika Rusije Vladimira Putina u slučaju eskalacije situacije oko Ukrajine, saopštila je press služba partije. “Prijedlog zakona predviđa hitno uvođenje jakih sankcija lično Vladimiru Putinu”, navodi se u saopštenju.

Rubio u nacrtu predlaže da obavještajna služba obavještava američki Kongres na svakih 20 dana o tome da li je Rusija narušila teritorijalnu cjelovitost Ukrajine. U slučaju da se to dogodi, onda će u narednih deset dana biti uvedene sankcije protiv ruskog rukovodstva, premijera, ministra odbrane Rusije i lično protiv Vladimira Putina – blokiraće se njihova imovina i vize. Iste mjere se predlažu i protiv ruskih biznismena koju su pod sankcijama od 2017. godine.

Prijedlog je da se sankcije uvedu i kada je riječ o svim operacijama sa ruskim kompanijama u energetskom, finansijskom, avionskom i kosmičkom sektoru, kao i da se primjene na vršioce specijalizovanih usluga za razmjenu finansijskih poruka (npr. SVIFT). Rubio traži i da se hitno uvedu sankcije i protiv gasovoda „Sjeverni tok 2“.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Mesija No.1
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mesija No.1
Gost
Mesija No.1

A sto bi ovo SAD priznade Krim kao sastavni deo Rusije a neobavestise jedne od najznacajnijh saveznika Montenegro … Rubio u nacrtu predlaže da obavještajna služba obavještava američki Kongres na svakih 20 dana o tome da li je Rusija narušila teritorijalnu cjelovitost Ukrajine. U slučaju da se to dogodi, onda će u narednih deset dana biti uvedene sankcije protiv ruskog… Više »

Send this to a friend