Planeta

Sestra vođe meksičkog kartela ubijena tokom vjenčanja, mladoženja otet

Meksička policija, ilustracija

Smrtonosni dvogodišnji sukob između dva meksička kartela kulminirao je ovog vikenda kad je naoružana banda upala u crkvu i ubila sestru vođe rivalskog kartela na njenom vjenčanju i kidnapovala mladoženju, koji je visoko rangirani gangster, prenio je “Dejli mejl”.

Karem Lizbet Jepes Ortiz stajala je u subotu ujutro pred oltarom crkve Naša gospa iz San Huana pored mladoženje, poznatom u meksičkom kriminalnom podzemlju kao “El Kalamardo”, kad je iznenada počela pucnjava.

Karem je bila sestra Hosea Antonija “El Mara” Jepesa Ortiza, vođe kartela Santa Rosa de Lima Kartel, i bila je zadužena za finansije.

Visoki zvaničnik policije potvrdio je da je nevjesta ubijena, a neki lokalni mediji prenose da je El Maro bio u crkvi i da je pobjegao nepovrijeđen. Svjedoci su kazali da su napadači imali pancire sa inicijalima Kartela nove generacije Haliska i da su neke zvanice popadale na pod da se zaštite, dok su druge pokušale da pobjegnu iz crkve. Navedeno je i da su svi koji su pogledali napadače u oči takođe ubijeni.

Članovi kartela su nakon napada pobjegli iz crkve u najmanje tri automobila, dok su svatovi pucali na njih. Slučajni prolaznik na motoru, star 18 godina, ubijen je u razmjeni vatre ispred crkve, dok je njegov saputnik ranjen.

Policija je rekla da je u toku istraga incidenta.

Karem je ubijena dan nakon što je Marija Gvadalupe Lopes Eskvivel (21), visoko rangirana pripadnica Kartela nove generacije Haliska poznatija ka “La Katrina”, poginula tokom sukoba sa policijom u La Bokandi, u centralnoj državi Mičoakan.

Ovaj kartel je u sukobu sa klanom Santa Rosa de Lima, otkako je u decembru 2017. Nemesio “El Menčo” Oseguera Servantes objavio rat El Maru. Meksičke vlasti love El Menča od 2015, a traže ga i Sjedinjene Američke Države, koje su ponudile 10 miliona dolara za njegovo hvatanje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NHM
Gost
NHM

Ih, mladoženja kriminalac, mlada kriminalac, svatovi pucali na napadače, ubijena visokorangirana članica kartela od 21 godinu… Kad prije dosegla te visine u rangu sa samo 21 godinom?

papiric
Gost
papiric

porodicni posao

Leo
Gost
Leo

La Katrina nije bila “visoko rangirana članica,” nego je bila vođa bande i prije par nedelja sa svojom bandom masakrirala 13 policajaca..

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Šališ se?!

cicko
Gost
cicko

greske se desavaju. njusu trebali da otmu a njega da ubiju. nista sad.

Send this to a friend