Planeta

Si: Kina se mora pripremiti za teška vremena

Si Đinping

Međunarodna situacija sve je složenija i Kina mora da se pripremi za teška vremena, istakao je predsjednik Kine Si Đinping u izjavi koju su prenijeli državni mediji.

Tokom trodnevnog putovanja u južnu pokrajinu Điangsi, kolijevku kineske komunističke revolucije, Si je pozvao ljude da nauče lekcije o teškoćama iz prošlosti, prenio je Rojters.

“Naša zemlja je još u periodu važnih strateških mogućnosti za razvoj, ali međunarodna situacija je sve komplikovanija”, rekao je Si.

On je podsjetio na članove Komunističke partije koji su od 1934. do 1936. pobjegli od građanskog rata u udaljenu seosku bazu, odakle su se ponovo grupisali i na kraju preuzeli vlast 1949. godine, ističući da tokom novog Dugog Marša moraju prevazići različite velike rizike i izazove u zemlji i iz inostranstva, prenijela je Sinhua.

“Moramo biti svjesni dugoročne i složene prirode različitih nepovoljnih faktora u zemlji i inostranstvu i prikladno se pripremiti za razne teške situacije”, rekao je predsjednik Kine.

U izvještaju se ne opisuju detaljno poteškoće, niti se pominje direktno trgovinski rat ili Sjedinjene Američke Države, navela je agencija.

Send this to a friend