Planeta

Sirijski zvaničnik: U napadu SAD- a ima mrtvih i ranjenih

U raketnom napadu SAD pogođeni su brojni ciljevi u centralnom dijelu Sirije i ima žrtava, izjavio je danas sirijski zvaničnik.

Talal Barazi, guverner provincije Homs rekao je za agenciju AP da je u vazduhoplovnoj bazi požar bijesnio više od sat vremena poslije napada, ne navodeći koliko ljudi je poginulo.

Barazi je rekao da je u toku evakuacija i premještanje tijela žrtava.

On je naveo da je baza, koja se nalazi 45 kilometara istočno od grada Homs, “baza za podršku” Sirije u borbi protiv terorizma.

Opoziciona sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu saopštila je da su u vazdušnom napadu SAD na bazu u Siriji poginulo najmanje četiri sirijska vojnika, uključujući generala, i da je pričinjena velika materijalna šteta.

Opservatorija navodi da je u napadu uništeno više od 10 hangara, skladište za gorivo i vazduhoplovna baza.

Ekstremistička organizacija Islamska država je aktivna u provinciji Homs, navodi američka agencija AP.

Sjedinjene Države su rano jutros, po naređenju predsjednika Donalda Trampa izvele vazdušni napad na Siriju baražom krstarećih raketa kao odgovor na napad hemijskim oružjem na civile u toj zemlji.

Tramp je u izjavi novinarima o napadima rekao da je to presudno da se odvrati eventualna buduća upotreba otrovnog gasa i pozvao druge zemlje da se pridruže u nastojanju da se zaustavi “ubijanje i krvoproliće u Siriji”.

SAD su ispalile oko 60 krstarećih raketa Tomahok sa dva broda u istočnom Sredozemlju i pogodile sirijsku vazdužnu bazu Šarijat sa koje su poletjeli sirijski vojni avioni za koje se sumnja da su bacili hemijske otrove.

Ovaj napad dogodio se nakon što je u utorak, 4. aprila izveden hemijski napad u gradu Kan Šeikun, pobunjeničkom uporištu u provinciji Idlib na sjeverozapadu Sirije. U napadu je poginulo 86 ljudi, uključujući 27 djece, a 564 je povrijeđeno.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost
Gost
Gost

Ih Kada su Tomahawk navodeće krsateće rakete ispaljene, onda je to teško preživjeti.

Send this to a friend