Planeta

Sjevernokorejci ubili i spalili južnokorejskog vojnika?

Ilustracija

Sjevernokorejski vojnici ubili su i spalili južnokorejskog zvaničnika, saopšteno je iz Južne Koreje koja je osudila ovaj “brutalni čin”.

Seul je saopštio da je muškarac nestao sa patrolnog čamca u blizini granice te da je kasnije pronađen u sjevernokorejskim vodama.

Prema tvrdnjama iz Seula, sjevernokorejski vojnici su ga ubili, a potom njegovo tijelo polili naftom i zapalili ga. Do ovih zaključaka se došlo analizom “različitih informacija”.

Pjongjang se o ovom incidentu nije oglasio.

Sjeverna Koreja je pojačala kontrolu svojih granica, a njene snage navodno imaju dozvolu da “pucaju i ubiju” kako bi spriječile ulazak korona virusa u zemlju.

Ubijeni zvaničnik je navodno radio za ministarstvo za ribarstvo te je ubijen na patrolnom čamcu udaljenom 10 kilometara od gradnice sa Sjevernom Korejom, tačnije, blizu ostrva Jeonpjong, gdje je nestao u ponedjeljak.

Radi se o 47-godišnjem muškarcu koji je bio otac dvoje djece, javlja “BBC”.

Njega su navodno sjevenokorejske vlasti ispitale, a potom je naređeno da se ubije i spali. Južna Koreja smatra da se radi o “mjeri protiv korona virusa” te je oštro osudila ovaj čin. Takođe, zatraženo je objašnjenje, kao i kazna za počinioce.

Send this to a friend