Planeta

Skandal na poznatom univerzitetu, razotkriven niz sadističkih obreda

Univerzitet u Sidneju je nastariji u Australiji i važi za jedan od najboljih u svijetu, no, juče objavljen “Izvještaj o crvenoj zoni” otkriva zastrašujuću praksu na koledžima u kojima žive studenti koji dolaze iz drugih gradova i država.

Riječ je o zlostavljanju, bizarnim obredima inicijacije i neprijateljskom ponašanju prema ženama.

Izvještaj na 200 stranica otkriva i kako je grupa moćnih, starijih studenata seksualno uznemiravala brucoše i sadistički se ophodila prema njima. Jedna studentkinja je za australijsku mrežu ABC ispričala da su brucoši morali satima da sjede na prljavom podu u baru koledža, dok su se stariji studenti drali na njih i prisiljavali ih da piju alkohol.

“Rekli su nam da smo šljam i dno dna i da nismo zaslužili da budemo na koledžu, te da moramo da se dokažemo”, ispričala je Gebi Linč.

Roditelji studenta koji poslije provedene noći na uglednom Koledžu Svetog Pavla nije smio da se tamo vrati vjeruju da je te večeri mogao da umre.

Muškarci masturbiraju studentkinjama u šampon za kosu i objavljuju na društvenim mrežama fotografije donjeg veša koleginica s kojima su proveli noć. U okviru rituala poznatog kao “zeleni Goblini”, novopečeni muški studenti moraju da se svuku do gole kože, nakon čega im tijelo oboje u zeleno i prisiljavaju ih da trče po kampusu.

Gebi Linč su s grupom od stotinak brucoša 2016. godine zatvorili u mračnu prostoriju i bacali im mrtvu ribu na glavu. Djevojke su vrištale i plakale.

Australijski mediji su već izvještavali o obredima na Univerzitetu u Njukaslu, oko dva sata sjeverno od Sidneja. Objavljene su fotografije na kojima brucoši piju pivo s genitalija starijih studenata i sadržaj koji su oni povratili.

Uprkos tome, situacija se nije popravila. Prošle godine je objavljen izvještaj australijske Komisije za ljudska prava, koji pokazuje da je u 2016. svaka druga studentkinja u Australiji bila žrtva seksualnog uznemiravanja. Nekoliko univerziteta, među kojima i Univerzitet u Melburnu, Australijski nacionalni univerzitet u Kanberi i Univerzitet u Sidneju, nakon toga je uvelo onlajn modul “Pristanak na seks”.

Send this to a friend