Planeta

Skandal potresa Izrael zbog snimka Netanjahuovog sina iz striptiz kluba

Foto: The Daily Beast

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu zajedno sa svojim sinom našao se u centru skandala kada je na izraelskoj televiziji objavljen snimak razgovora njegovog sina Jaira iz jednog striptiz kluba.

Snimak je načinjen 2015. godine, a na njemu njegov sin Jair (26) traži novac od Orija Maimona, sina izraelskog gasnog tajkuna Kobija Maimona.

“Moj otac vam je sredio odličan posao. Moraš da budeš dobar prema meni”, rekao je Jair Oriju na snimku, tražeći mu malo više od 100 dolara.

“Žao ti je da daš toliko, a moj otac je tvom sredio zaradu od 20 milijardi dolara”, čulo se kako Jair govori kroz smijeh.

Na snimku se čuje i treći muškarac, Roman Abramov, kako upozorava mladiće da njihov razgovor ne smije procurjeti u javnost, i da će ako se to desi nastati “pakao”.

Dogovor o poslu o kojem oni pričaju zapravo je predlog izraelskog ministra finansija da se budući prihod od gasa dijeli između države i privatnih kompanija. Izraelski zvaničnici tvrdili su da će na taj način privući više investitora, međutim kritičari ovog dogovora tvrdili su da je posredi velika korupcija.

Izrael je pronašao novi izvor gasa na Mediteranu nedavno, a povodom načina eksploatisanja tog resrusa Netanjahu se suočava sa optužbama za podmićivanje i prevaru.

Netanjahu je žestoko osudio Drugi kanal izraelske televizije koji je objavio snimak, i naglasio da se njegov sin samo šalio. Takođe je rekao da ne poznaje Maimona, odnosno samoga je vidio jednom prije deset godina.

Njegov sin je takođe objavio javno izvinjenje, i naglasio je da je to veče bio pijan, i da sve što je govorio nije u skladu sa vrijednostima koje poštuje.

Međutim, izraelski mediji takođe pišu kako bi Netanjahov sin trebalo da bude tužen, jer je u pomenuti striptiz klub došao u pratnji tjelohranitelja i vozača koji se plaćaju iz državnog budžeta.

Ž.N.

Send this to a friend