Planeta

Slike zatvorenika koje su zgrozile udruženja za ljudska prava

Foto: Twitter

Fotografije gusto zbijenih zatvorenika u Salvadoru u doba pandemije koronavirusa zgrozile su udruženja za ljudska prava koja su ih uporedila s najmračnijim trenucima ljudske istorije.

“Fotografije u sjećanje prizivaju neke od najmračnijih trenutaka u ljudskoj povijesti”, napisao je na Tviteru  Dankan Taker (Duncan Tucker,) glavni urednik organizacije “Amnesty International” za praćenje medija u toj regiji.

Foto: Avaz.ba/Agencije

Predsjednik te srednjoameričke države Najib Bukel (Nayib Bukele) distribuirao je preko vikenda fotografije koje pokazuju stotine zatvorenika u kaznenom centru – svi u donjem vešu, golih glava, s maskama za lice – kako sjede u redovima jedan iza drugoga tako da im se dotiču lice i leđa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rale
Gost
rale

Ovima iz A I treba poslati jednog ovakvog u kuci pa bi na tezi nacin naucili lekciju . Demokratija je zlo za covecanstvo

Ljiljana
Gost
Ljiljana

A, baš djeluju kao fin neki svijet…

peckham
Gost
peckham

Ko misli da je ovo brutalno neka gugluje MS 13, Mirada Loca ili La 18 pa će mu brzo sve bit jasno.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

možda se varam, ali oni su postali robijaši jer su nasrtali na ljudska prava?

gangrena
Gost
gangrena

vidi se po slikama da to nisu zatvorenici vec zvijeri prema kojima se cak i blago ophode. takvi ,,gangster,, mozgovi ne pripadaju drustvu,civilizaciji niti ljudskoj rasi. tako da za njih ne bi trebala da vaze ljudska prava

Tokyo
Gost
Tokyo

Da je ovako u svim zatvorima koliko bi drustvo bolje bilo. A ovi sto kukaju sa ljudskin pravima samo neka su zdravo. Neko ko pocini gnusna krivicna djela ne zasluzuje da ima ista prava kao normalan uzoran gradjanin. Od kad se ukljucise ovi sa pravima svijet ide polako ka propasti.

Mrgud
Gost
Mrgud

Ove slike okačite u Spuž veoma su poučne.

Send this to a friend