Planeta

Snimak koji je šokirao Amerikance i srušio Koka-kolin brend

Korporacija “Koka kola” morala je da prekine saradnju, pod pritiskom javnosti, sa jednom farmom koja je njihove fabrike snabdjevala mlijekom.

Razlog je video snimak koji je šokirao javnost, nastao u tajnosti, a koji prikazuje veoma okrutno postupanje prema životinjama na jednoj od najvećih farmi za proizvidnju mlijeka u Americi, prenosi Raša tudej.

Vijest je u Americi ocijenjena kao “najveća tajna istraga o mliječnoj industriji”, a njeni tvorci su aktivisti organizacije “Animal rikaveri mišn”, koji su poslali svoje članove na tajni zadatak u “Feir Ouks farmu”, predstavljajući ih kao radnike farme.

Riječ je o jednoj od najvećih farmi mlijeka u Americi, koja snabdjeva najveće kompanije tim proizvodom, od “Koka- kole” pa na dalje.

Na snimku, koji je označen kao veoma uznemirujući, vide se farmeri kako, između ostalog, šutiraju u glavu i gaze telad, staru svega nekoliko nedelja. Zatim ih bacaju u kaveze, tako da se vidi krv posvuda.

Takođe, telad udaraju u glavu i tijelo čim stignu, a to se sve, kako se navodi u tekstu, dešava svakog dana. Teško povređenu mladunčad potom su bacali da uginu na suncu.

Radnici farme su čak uzgajali i pušili marihuanu na radnom mjestu, svaki dan, a prerušenom timu na tajnom zadatku čak su nudili i kokain za vrijeme rada.

“Animal reskju mišn” navodi da se sve to odvija na farmi na kojoj živi, ili bolje rečeno umire, oko 30.000 grla, na prostoru veličine 56.000 fudbalskih terena. Ipak, većina životinja zbijena je na mnogo manji prostor.

Pomenuta farma snabdjeva Koka-kolin brend “Ferlajf”.

Šokantan snimak je objavljen na društvenim mrežama i izazvao je salvu negativnih komentara, od kojih je najveći broj bio zgražavanje nad tretmanom mladunčadi i okrutnošću postupanja radnika farme.

Nakon toga prodavnice širom Amerike počele su da povlače iz prodaje “erlajf” proizvode, a zvaničnici kompanije “Koka kola” saopštili su da su prekinuli sve vrste snabdjevanja mlijekom sa pomenute farme.

8

avatar
1000
6
2
0
 
7
GašisusedMister noNenadBalkan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gaši
Gost
Gaši

Sramota…zlikovci…čudi me ovo da se dešava u Ameriku…

Mister no
Gost
Mister no

Procitajte knjigu ‘ispod koze’

Nenad
Gost
Nenad

Najveci olos i otpad drustva je iz evrope naselio ameriku i pobio lokalno stanovnistvo..geni su cudo..

sused
Gost
sused

cijenim i podrzavam vas komentar

Balkan
Gost
Balkan

Ljudi su najgore životinje

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Kakve zivotinje.na sta je sve covjek spreman da uradi.

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Treba njima jedan Lukasenko.

sused
Gost
sused

nezaboravi Staljina

Send this to a friend