Planeta

Šta je eksplodiralo ispred ambasade SAD u Pekingu?

Muškarac porijeklom iz kineskog regiona Unutrašnja Mongolija detonirao je danas malu bombu kućne izrade ispred ambasade SAD u Pekingu.

Kako navodi AP, pri tom je samo on ranjen.

Navodi se da je na sajtu policije kineske prijestonice objavljeno saopštenje u kojem je osumnjičeni identifikovan kao 26-godišnji Đijang iz grada.

On je bombu sačinio od naprave za vatromet i detonirao je u jedan sat popodne po lokalnom vremenu.

Policija nije objavila šta je bio motiv napada, navodeći da se istraga nastavlja. Portparol američke ambasade, koji nije želio da se predstavi, kazao je da imovini ambasade nije načinjena nikakva šteta.

Kineska policija objavila je ranije da je osumnjičeni muškarac od eksplozije zadobio povredu ruke.

Rojters je prethodno prenio informacije kineskog državnog lista “Global tajms” da je policija odvela ženu koja se polila benzinom u pokušaju da se zapali ispred ambasade SAD u Pekingu, dok zapadni mediji tvrde da je ispred američke ambasade u prijestonici Kine odjeknula eksplozija.

Očevidac je Rojtersu kazao da je video kako kineska policija provjerava vozilo parkirano ispred ambasade SAD.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima se vidi dim od navodne eksplozije. Rojters navodi da je drugi očevidac rekao da je vidio sedam ili osam policijskih vozila u blizini američke ambasade, kao i da je blokiran put u blizini kompleksa ambasade. AP takodje prenosi da su se na internetu pojavila svjedočenja o eksploziji ispred ambasade.

Na fotografijama na Tviteru vide se velike količine dima i vozila koja liče na policijska ispred ogromne strukture u sjeveroistočnom dijelu Pekinga.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend