Planeta Zatvoren metro

Sve brutalniji sukobi na protestima u Hongkongu, povrijeđena 31 osoba

U sukobima na protestima u Hongkongu koji su sinoć prerasli u nasilje povrijeđena je 31 osoba, od kojih dvije teže.

Operator metro prevoza MTR Korp saopštila je da će njena mreža koja prevozi dnevno pet miliona putnika, danas obustaviti rad, a biće zatvoreni i tržni centri i supermarketi.

“Pošto više nismo u mogućnosti da pružimo bezbjedne i pouzdane usluge putnicima u ovim okolnostima, korporacija nema izbora nego da donese odluku o obustavi rada cijele njene mreže”, navodi se u saopštenju.

Demonstranti su palili vatru na stanicama i u jednom praznom vozu pri čemu su povrijeđena dva radnika željeznice, dodaje MTR.

Zatvoreno je i desetak tržnih centara, supermarketa i filijala kineskih banaka koje su bili na meti demonstranata.

Policija je saopštila da je policajac u Juen Longu pucao u samoodbrani nakon što ga je demonstrant gađao eksplozivnom napravom i povrijedio ga. Mediji tvrde da je riječ o 14-godišnjem dječaku, a gradska bolnica navodi da mu je stanje stabilno.

Policija u Hongkongu je juče upotrebila suzavac kako bi rastjerala demonstrante koji su blokirali ulice u finansijskom centru grada, nekoliko sati nakon što je vlada primijenila odredbe Zakona o vanrednim mjerama koji je posljednji put primijenjen prije više od pet decenija.

Na osnovu tog Zakona, kako je rekla predsjednica lokalne vlade Keri Lam, od sjutra se uvodi zabrana maski za lice koje uglavnom nose demonstranti kako bi prikrili identitet.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Kad traže
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kad traže
Gost
Kad traže

Dobiće što traže i engleska služba i njihovi plaćenici.

Send this to a friend