Planeta

Sveštenik traži da mu vjernici kupe četvrti avion: Isus ne bi jahao magarca

Američki sveštenik Džesi Duplantis zatražio je od svojih vjernika da prikupe 54 miliona dolara, kako bi mogao da kupi privatni mlaznjak, i to četvrti po redu, jer Isus ne bi jahao magarca.

Duplantis, koji provopovijeda posredstvom televizije, kaže da mu je Bog rekao da kupi “Falcon 7Ks”,

U početku je, naglašava, bio neodlučan, ali mu je Bog kazao da od njega “nije tražio da ga plati, nego da vjeruje u to”.

U video poruci koju je objavio na svojoj internet stranici, Duplantis (68) je objasnio svoj potez, ističući da je imao tri mlaznjaka, koje je koristio u ime Gospoda.

Kako je rekao, neki ljudi smatraju da sveštenici ne bi trebalo da imaju avione, ali on stvarno vjeruje da bi trebalo da koriste sve dostupne načine kako bi Jevanđelje propovijedali širom svijeta.

Stojeći pored fotografija sa svojim luksuznim voznim parkom, rekao je da mu avion, koji je kupio prije 12 godina, više nije dovoljan, jer ne može da leti bez prestanka, što znači da mora da plati “nepotrebne” troškove zbog punjenja goriva.

Duplantis je opravdao svoj zahtjev ističući da je Isus rekao ljudima da idu svijetom i propovijedaju Jevanđelje svim stvorenjima.

“Kako ćemo to učiniti? Ne mogu da živim dovoljno dugo da putujem kolima ili brodom ili vozom, ali mogu to da postignem ako putujem avionom”, dodao je.

Korisnici društvenih mreža odgovorili su na njegov zahtjev sa nevjericom, a mnogi su citirali biblijske stihove, upozoravajući na pohlepu i lažne proroke, te sugerišući da je bolje pomoći siromašnima.

Duplantis se prije tri godine pojavio na video snimku sa još jednim sveštenikom, Kenetom Kouplendom, koji je opisao putovanje komercijalnih avio-kompanija kao let “u dugoj cijevi sa gomilom demona”.

Ž.N.

15 Komentara na "Sveštenik traži da mu vjernici kupe četvrti avion: Isus ne bi jahao magarca"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend