Planeta

Svi su tu, samo Trampa nema

Foto: Twitter

Fotografija snimljena na sahrani Barbare Buš u subotu, a na kojoj je nekoliko generacija predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, kao i aktuelna prva dama Melanija Tramp, postala je veoma popularna na mrežama.

Na fotografiji su četiri bivša predsjednika SAD – Barak Obama, Džordž V. Buš, Bil Klinton i Džrdž H.V. Buš, kao i prva dama SAD Melanija Tramp i bivše prve dame, Mišel Obama, Lora Buš i Hilari Klinton.

Fotografiju je u subotu napravio Pol Mors, fotograf Bijele kuće u vrijeme mandata Džordža V. Buša, i prvo je tvitnuo Džim Mekgrat, portparol njegovog oca u post-predsjedničkim danima.

Predsjednik SAD Donald Tramp nije prisustvovao sahrani koja je održana u Hjustonu, a kako je saopštila Bijela kuća, takvu odluku je donio da bi se izbjeglo remećenje bezbjednosti i “iz poštovanja prema porodici Buš i prijateljima koji prisustvuju”.

Tramp je u saopštenju naveo da su njegove “misli i molitve” uz “cijelu porodicu Buš”.

Takva odluka nije strana aktuelnim predsednicima, Ni Obama, ni mlađi Buš nisu pristvovali sahranama prvih dama tokom svojih mandata. Klinton, s druge strane, jeste prisustvovao sahrani Džeki Kenedi Onazis 1994. godine, piše CNN.

Send this to a friend